Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Zárjuk mai adásunkat, de holnap folytatjuk tájékoztatásunkat a fehérorosz helyzetről

Ez a cikk több mint 3 éves.

Budapest, Minszk Köszönjük, hogy ma is velünk tartottatok a mai napra zárjuk percről percre közvetítésünket, de érdemes holnap is figyelni a Mércét, mert minden bizonnyal lesz miről beszámolnunk a nap folyamán.

A várakozások szerint Lukasenka elnök egyfajta „békemenetet” szervez Minszkbe vasárnapra, a Novaja Gazéta több forrásból is arról értesült, hogy különböző vidéki üzemek munkásságát, valamint a közszolgáltatások dolgozóit berendelték, hogy részt vegyenek a felvonuláson, kérdéses, mekkora lesz a hajlandóság a részvételre, és legfőképp, hogy a kormányzat által szervezett megmozduláson mennyire fognak az elnök kedvében járni a résztvevők.

Ahogy az is kérdéses, mennyire fogja tudni követni a közmédia az eseményeket: a nap folyamán a szervezet számos munkatársa csatlakozott az állami tévé székháza elé szervezett tüntetéshez, mondván megunták a hazudozást, ahogy hétfőtől kezdve a dolgozók egy része sztrájkot is kilátásba helyezett.

A rohamrendőrség pedig elbarikádozta az épületet.

 

 

Reméljük hasznosnak találtátok mai közvetítésünket. Amennyiben így van, ha tehetitek támogassatok minket, hogy tovább tudjuk folytatni munkánkat, amennyiben pedig úgy érzitek, csinálhatnánk jobban is, akkor azért is támogathattok, hogy fejlődni tudjunk.

Köszönjük hogy velünk tartottatok, kattintsatok ránk holnap is!