Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Törökszentmiklós után Miskolcon demonstrálja létezését a Mi Hazánk

Ez a cikk több mint 4 éves.

Miskolc Tavaly májusban, épp az EP-választási kampány véghajrájában tartott erődemonstrációt a Mi Hazánk Mozgalom Törökszentmiklóson.

Tiltakozás a bűnözés ellen” – a tüntetés apropóját egyébként egy dohánybolti atrocitás adta, és a Jobbik középre tolódása óta először néhányszáz buszoztatott érdeklődő gyűrűjében kontroll nélkül értekezhettek a felszólalók cigánybűnözésről, és egyéb, a szélsőjobboldalon népszerű topikokról.

Volt több ellendemonstráció is, elvonultak az ellenzéki pártok, civil szervezetek, mindez azonban nem segített a kialakult helyzeten: azon, hogy a Mi hazánk felhívására Törökszentmiklóson a cigánytelepre begyűrűzött a félelem, és az ország arra figyelt, hogy mégis mihez kezd a gerjesztett feszültséggel a Mi Hazánk.

Nem kellett sokat várni: az EP-választáson az amúgy gyakorlatilag mérhetetlen párt a Jobbikot és a DK-t is beelőzve, a Fidesz-KDNP utáni második legerősebb eredményt érte el Törökszentmiklóson 14,96 százalékkal, ami 945 szavazatot jelent.

Most Miskolcon, utána a tervek szerint Sályon fognak fellépni „a bűnözés ellen”. A Miskolci Roma Önkormányzat szervez ellendemonstrációt, amiben külön felhívják a figyelmet a nyilvánvalóra: nem más ez a megmozdulás sem, mint gyűlöletkeltés, politikai haszonszerzés céljából.

Nagy kérdés, hogy Miskolcon mit akar kezdeni ezzel a politikai tőkével a Mi Hazánk.