Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Törökszentmiklóson a Mi Hazánk elverte a DK-t és a Jobbikot is

Ez a cikk több mint 4 éves.

Úgy tűnik, nem hiába demonstrált Toroczkai László és a Mi Hazánk Mozgalom Törökszentmiklóson kedden.

Ugyan itt is a Fidesz-KDNP nyert, méghozzá 46,81 százalékkal,

a második helyen viszont a Mi Hazánk végzett, 14,96 százalékkal, ami 945 szavazatot jelent.

Ezzel verték az amúgy hatalmas meglepetésre az ellenzék legnagyobb győzteseként 4 mandátumot szerző Demokratikus Koalíciót (14,17 százalék) és a Jobbikot is (10,56 százalék).

A Jobbik egyértelmű vesztese a mai választásnak, hiszen a várakozásoktól jócskán elmaradva mindössze 1 mandátumot sikerült szerezniük, azonban Törökszentmiklóson meglepő a szereplésük – annyiban biztosan, hogy maga a város jobbikos vezetéssel bír.

A Mi Hazánk viszont az országos eredményéhez képest (3,32%) szerepelt kiemelkedően, nyilván nem függetlenül attól, hogy kedden rasszista demonstrációt tartottak Törökszentmiklóson, ahol felszólalt a párt elnöke, Ásotthalom polgármestere, Toroczkai László is.

A törökszentmiklósi eseményekről itt írtunk korábban.

Toroczkai a Mi Hazánk eredményváróján kijelentette:

A magyar politikatörténetben példátlan sikert aratott a Mi Hazánk Mozgalom azzal, hogy 9 hónappal zászlóbontása után 3,33 százalékos eredményt ért el az európai parlamenti választáson.

Címlapkép: Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, EP-listavezetõje beszél a párt VIII. kerületi irodájában tartott eredményváró rendezvényén, az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)