Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kocsis-Cake Olivio: Érkezik parancs az MTVA-ba, hogy kiket kell lejáratni?

Ez a cikk több mint 4 éves.

Mi folyik itt? – tette fel a kérdést Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd).

Minek jelölhetett minden frakció tagot a Médiatanácsba, ha végül csak fideszes jelöltek kerültek be? – a kérdés valójában erre vonatkozott, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a tanácsba egyetlen ellenzéki jelöltet se választottak be.

Az sem normális, hogy a közmédia a kormány „szócsöve” – vélte a Párbeszéd képviselője. Végül azt kérdezte a miniszterelnöktől:

„Érkezik parancs az MTVA-ba, hogy kiket kell lejáratni? Nehéz így választásokat nyerni? Demokratikus Ön szerint, hogy nincs ellenzéki tagja a Médiatanácsnak?”

Orbán Viktor egy dologra emlékeztetett. Mint mondta: a Médiatanács nem a kormány alá tartozik, tagjainak megválasztása „parlamenti ügy”, ezért azt javasolta az ellenzéki képviselőknek, hogy „vitassák meg egymás között” azt, ami történt.

Ennyi – kiabálták be a fideszes képviselők.

Kocsis-Cake Olivio szerint mindenki tudja, hogy a miniszterelnök ” nyilván felügyelni a saját frakcióját”, ezért újra csak tudni szerette volna, hogy Orbán Viktor demokratikusnak tartja-e, hogy egy ellenzéki jelöltet se engednek be a Médiatanácsba?

Kissé cinikus felhanggal azt is megkérdezte, utalva a kormányzati médiatúlsúlyra:

„Milyen nehéz így elveszteni egy választást – Budapesten?”

Orbán nem kívánt élni a válaszadás lehetőségével.

Az ellenzék soraiból egy „De bátor” – felkiáltás nyugtázta a válasz elmaradását.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd