Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jakab Péter: „Agyonadóztatják a magyarokat, hogy legyen miből hajózgatni hol az Adrián”

Ez a cikk több mint 4 éves.

Egy éve, hogy megüzenték a nyugati multiknak, mindent megtehetnek a magyar dolgozókkal – kezdte napirend előtti felszólalását Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője, utalva a tavaly decemberben elfogadott rabszolgatörvényre. A politikus szerint a magyar dolgozók ezt tűrik, ami nem csoda, hiszen egyharmaduknak már annyi megtakarítása sincs, hogy egy hónapot túléljenek.

Egy éve azt kértem, ne a túlórát emeljék, hanem a béreket – mondta Jakab, aki szerint azonban azóta a bérek nem, csak az árak emelkedtek.  A frakcióvezető felemlegette, hogy az elmúlt években a béreknél sokkal gyorsabban nőttek az alapvető élelmiszerek árai.

A politikus elmesélte, hogy a Fidesz az áremelkedéseknél mindig nemzetközi trendekre hivatkozva hárítja a felelősséget, de a bérek emelkedésénél már elhallgatja a nemzetközi trendeket. Vagyis, hogy a lengyelek, csehek, szlovákok mind jobban keresnek, mint a magyar dolgozók.

„Agyonadóztatják a magyarokat, hogy legyen miből hajózgatni hol az Adrián, hol az űrben”

– mondta,  utalva a lengyel kormány lépésére, amely szja-mentessé tette a pályakezdők fizetéseit.

Jakab szerint a Fidesz semmit nem ad a magyaroknak csak gyűlöletet. Elmondása szerint a kisebbik rossz az, amikor kiírják a plakátokra, hogy kit kell gyűlölni, de a nagyobb baj, hogy eljuttatták oda a társadalmat, hogy a magyarok saját magukat gyűlölik. Felidézte: ezt bizonyítja, hogy minden alkalommal, amikor pedagógusok, vagy orvosok béremelését követeli, megkapja sok embertől, hogy a dolgozók nem is érdemlik meg a béremelést.

A gyűlölet az önök fegyvere, mert tudják, addig maradnak hatalmon, amíg össze tudják ugrasztani az embereket – mondta.

Újévi felhívásként így folytatta: túl kicsi az ország, hogy egymást marjuk!

„Ne a honfitársainkat kizsigerelő hatalommal legyünk szolidárisak, hanem egymással” – tette hozzá

Az új évvel álljunk oda a tanárok, ápolók, rendőrök mellé, és ha így lesz, akkor kimondhatjuk: ez a nemzet győzelemre született – mondta, majd Boldog Karácsonyt kívánt.

A kormány részéről Dömötör Csaba válaszolt, megismételve a kormány szokásos sikerpropagandáját az erős gazdaságról, és összegyurcsányozódással vádolta a Jobbik, szintén a bejáratott kommunikációs panel szerint.

Címlapkép: MTI/Kovács Attila