Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jakab Péter: A kérdés az, a Fidesz temeti-e el a nemzetet, vagy a nemzet a Fideszt?

Ez a cikk több mint 4 éves.

Meddig él vissza a kormány az emberek türelmével? – címmel kérdezte Jakab Péter (Jobbik) Orbán Viktort.

Mint mondta: nagy meglepetéssel olvasta, hogy a kormány 2 új kórházra ad pénzt. Aztán rájött, hogy nem Magyarországon, hanem Kenyában.

„Miniszterelnök úr, ezt most ön komolyan gondolja?” – kérdezte ennek kapcsán Orbánt. „Döntsék már el, hogy Önöknek Magyarország az első, vagy Kenya?”

Jakab azt is tudni szerette volna: „Hova tűnik el az a rengeteg TB, amit a magyar emberek egy életen át befizetnek.”

Orbán Viktor az egészségügyet, és egyben Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét bíráló kijelentésekre válaszul először is rendre utasította Jakabot, mondván:

„Kásler professzor úr többet tett a rákos betegekért, mint a teljes Jobbik-frakció, és senki nem mentette meg annyi beteg életét az országgyűlési képviselők között, mint a mi egészségügyi miniszterünk.”

Orbán megjegyezte azt is, hogy amikor az Országgyűlésben a képviselők kérdezik, akkor nem értelmes kérdésekkel, hanem „epeömléssel és dühkitöréssel” találkozik, szerinte Jakabnak is „gyógyíthatatlan” dühkitörései vannak a Parlamentben, de azt ígérte ezzel kapcsolatban:

„Jámbor türelemmel fogjuk ezt viselni.”

Jakab a második körben rámutatott: az OECD-jelentésből kiderül, hogy 38 ezer ember hal meg, pedig meg lehetne gyógyítani.

„Az önök egészségpolitikájának mind áldozatai vagyunk. A kérdés az, a Fidesz fogja-e eltemetni a nemzetet, vagy a nemzet a Fideszt? Én az utóbbit kívánom.”

Viszontválaszában Orbán gyurcsányozott egy keveset, majd kifejtette, hogy szerinte az egészségügy „komoly dolog”, és komoly vitát is érdemel, ezért szívélyesen elárulta, hogy államtitkárai és minisztere mindig az ellenzék rendelkezéssére áll, kérdezzék meg őket. Aztán megint gyurcsányozott egy kicsit.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás