Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Harangozó egy NAV-nyomozásról kérdezte Orbánt, aki erre Czeglédy Csabával vágott vissza

Ez a cikk több mint 4 éves.

Harangozó Tamás, az MSZP képviselője egy győri nyomozással kapcsolatban intézett azonnali kérdést Orbán Viktornak. Az ellenzéki politikus egy, a Privát Kopó nevű bűnügyi magazinban megjelent cikkre hivatkozott, amely szerint a NAV lecsapott a győri Roma Kisebbségi Önkormányzatot irányító H. család tagjaira, amiért üzletszerűen csalást követtek el családi vállalkozásukon keresztül. A kár több mint 800 millió forint.

Harangozó elmondta, az ügyön átsejlik a politikai szál és a romák kizsákmányolása. Állítása szerint a kormány is bűnrészes lehet, ugyanis a családtagok – akiknél egyébként több kiskorú nevén is többszáz milliós bankszámlákat találtak – az önkormányzati Győr-Szol Zrt.-vel is kötöttek szerződést.

„Ki az a nagy ember, aki odaszólt Győrbe, hogy ezek a szerződések megköttessenek?” – Tette fel a kérdést az MSZP politikusa.

A miniszterelnök erre a kérdésre is meglehetősen cinikusan válaszolt: „Komolyan azt kéri, hogy a Privát Kopó magazin egyik cikkét kommentáljam?” Hozzátette, helyes, ha a hatóságok teszik a dolgukat, és mint kiderült, itt valóban ez is történik, így nem tud mit hozzáfűzni, mert folyamatban lévő ügyekről nem akar és nem is tud nyilatkozni.

Orbán megkérdezte az MSZP-től azt is, miután épp Czeglédy Csaba ellen folytattak eljárás, biztos, hogy helyénvaló a baloldalról jövő erkölcsi kioktatás?

Harangozó erre azt felelte, szerinte elég súlyos kérdés, hogy közpénzeket juttattak el egy roma családhoz, akiket így kizsákmányoltak, miközben akár még a győri választást is segíthették ilyen illegális módszerekkel.

„Győrnek joga van tudni, hogy a NAV nyomoz-e ezen helyi szereplők ellen? Nem kértem részleteket, erősítse meg, hogy a NAV elindította-e ezt az eljárást” – kérte a miniszterelnököt az MSZP-s politikus.

Orbán válaszában arra utalt, ezzel a kérdéssel a legfőbb ügyész is interpellálható lett volna, majd így zárta kommentjét: „Azt tudom, hogy Győrben egyetlen zsarolási ügyben folyik vizsgálat, és az pont az Ön pártját érinti”.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás