Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gyurcsány Ferenc üzent a Fidesznek: „aki embernek hitvány, magyarnak nem alkalmas”

Ez a cikk több mint 4 éves.

Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője is felszólalt napirend előtt. Rövid beszédében csupán annyit kért a kormánypárti képviselőktől, az ünnepek alatt gondolkodjanak el az alábbi szóláson:

„aki embernek hitvány, magyarnak nem alkalmas”.

Az NKA-val és a színházakkal kapcsolatos törvénymódosításra utalva elmondta, a Fidesz-KDNP most megmutatta, nincs határa annak az erőszaktevésnek, amit ők el tudnak követni. Felszólalását hangos zavargás fogadta a kormánypárti frakcióból.

Gyurcsánynak Dömötör Csaba, a Fidesz országgyűlési képviselője válaszolt, igencsak élesen. Az ő beszédét is hangos ellenzéki közbeszólások kísérték.

„Tudja mi az, hogy gazemberség, hitványság? Hogy a mögötte ülő képviselők egy egy pólóban az otthonápolásra hivatkoznak. Volt egy éve szavazás, de nem szavazták meg, itt fel-alá szaladgáltak” – mondta Dömötör, utalva arra, hogy 2018-ban akkor szavaztak a kérdésről a Parlamentben, amikor az ellenzék megpróbálta megakadályozni a szavazásokat.

A fideszes képviselő számon kérte Gyurcsányon azt is, miért pont ő prédikál demokráciáról, amikor azoknak az embereknek, akik a 2006-os tüntetésen megsebesültek, nem merne ugyanígy moralizálni.

„Nincs annyi ételfotó és nincs annyi hatásvadász tinédzsercipő, amitől ezt feledni tudjuk” – mondta Dömötör, utalva Gyurcsány fiatalokat célzó médiamegjelenéseire.

Dömötör Csaba kitért arra is, hogy szerinte az ellenzék nem javaslatokat fogalmaz meg, hanem csakis a 2022-es győzelem, csakis a következő hatalomszerzési lehetőségen foglalkoztatja őket.

„Egy dologban biztos lehet: a mi politikai közösségünk résen lesz. Úgy látom, maguk minden eszközt bevetnek majd, de mi bele fogunk állni a küzdelembe” – tette hozzá Dömötör beszédének végén.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás