Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nézzük, miről írnak ma a kormánylapok!

Ez a cikk több mint 4 éves.

Talán nem felejtettük még el, hogy nem is olyan régen (például tegnap) tömve voltak a propagandalapok az ellenzéki együttműködést pocskondiázó írásokkal.

Innen nézve különösen érdekes, hogy ma vajon miről szólnak a hírek azon a térfélen.

Érdemes is rögvest az Origo címlapjával kezdeni, hiszen ezen a felületen volt bizonyosan a legmagasabb az egy hasábra jutó „Karácsony Gergely alkalmatlan” szóösszetételek száma egykoron. Ma érdekes módon egyetlen egy „alkalmatlan” jelző sem fért fel a főoldalra, cserébe viszont a fő helyen a következő cikk virít:

Pluszpont jár a „majdnem kétharmad” kifejezés becsempészéséért.

A 888.hu egy kicsit jobban segít eligazodni olvasóinak, akik esetlegesen elcsüggedtek az ellenzéki győzelmektől: főcikkük a Ne féljetek! címet viseli, és elsősorban Orbán Viktor tusványosi szavaira alapozva biztat mindenkit kitartásra:

„Győzni fogunk mindenhol, Magyarországon, Erdélyben és az Európai Unióban, csak ne féljetek!”

Maga Orbán Viktor viszont csak az oldal szélére fért ki, bár persze e helyt biztosít mindenkit arról, hogy a Fidesz-KDNP a legerősebb Magyarországon. Továbbra is.

A Ripost érzelmes húrokat penget: a miniszterelnök a vidékiek bizalmától van meghatva, igaz, ez a cikk sem legfelül, a fő sodorban kattintható, oda ugyanis a Sztárban sztár első kiesői, Tóth Gabi énekesnő betegségből való kigyógyulása és Zente gyógykezelése fért csak fel.

A Magyar Nemzet ellenben nagy felületet szán a tegnapi eseményeknek címlapján, a cikkekből kiderül, hogy a Fidesz-KDNP a legerősebb Magyarországon, hogy a kormánypártok kapták a legtöbb voksot országosan, és sikerült becsempészniük egy „A szocik lopnak. Ön meglepődött?” című írást is, tovább ütve a náluk futó kispesti ügyet.

Ennél érdekesebb viszont egy fokkal, hogy a lap külön foglalkozik a Borkai-üggyel is „Nem a vég, a kezdet” címmel, és némi vészjósló felhanggal:

„A hibát azonban ne a polgárokban keressük, ők lecserélhetetlenek. Az bizonyos, hogy a kormánypártoknak le kell vonniuk a Borkaihoz fűződő botrány tanulságait.”

Érdemes felidézni, hogy a Magyar Nemzetben jelent meg még az önkormányzati választás előtt egy névtelen publicisztika, amely Borkai lemondását követelte, ám rövid időn belül elérhetetlenné is vált. A lap főszerkesztője, Ballai Attila a hvg.hu-nak azt nyilatkozta, hogy az ominózus cikk egy kolléga véleménye volt, és nem szerkesztőségi álláspont, viszont csak egy technikai hiba miatt élesedett ki, ezért vonták vissza.

Orbán Viktor tegnap azt mondta, hogy előbb a győri polgárok döntenek Borkairól (aki ugye megnyerte tegnap a választást), és majd utána jön ő. A Magyar Nemzet cikkének hangvétele alapján Borkai sok jóra nem számíthat.

A Demokrata a narancsszínű Magyarország térképével érzékelteti a helyzet komolyságát:

És hasonlóan járt el a Lokál is, van térkép, Orbán Viktor a legerősebb pártszövetségről, Szijjártó Péter a Fidesz által megszerzett legtöbb szavazatról beszél. És jut a sarokban egy kis hely az elmúlt 9 évet megköszönő, és leköszönő Tarlósnak is.

Végezetül pedig jöjjön a Vadhajtások címlapja, különösebb kommentár nélkül: