Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Fekete-Győr András: Nyertünk, de győzni csak akkor fogunk, ha befejezzük a rendszerváltást

Ez a cikk több mint 4 éves.

A tegnapi önkormányzati választások tanulságairól tartott sajtótájékoztatót ma délután a Momentum elnöke, Fekete-Győr András. A pártvezető hangsúlyozta, az ellenzék nyert, de nem győzött.

„Nyertünk egy lehetőséget arra, hogy az álszentségen, korrupción és elnyomáson alapuló Orbán rendszert 2022-ben le tudjuk váltani”

– mondta, de hozzátette: győzni csak akkor fognak, ha a tegnap elkezdett rendszerváltást be is tudják fejezni.

Fekete-Győr úgy látja, a centrális erőtér megsemmisült a tegnapi nappal, Orbán 2006 óta a legnagyobb vereségét szenvedte el.

Gratulált az ellenzéki győztes polgármesterinek, és arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarország öt legnagyobb településéből négyben ellenzéki vezetés lesz a következő öt évben.

A Momentum számairól elmondta: a szívéhez legközelebb álló eredmények a megyei listákból olvashatók ki. Ezek ugyanis bizonyítják, hogy a Momentum legnagyobb ellenzéki párt, amely 206 ezer szavazatot szerzett megyei listákon. A DK követi őket 201 ezer szavazattal.

A Momentumnak 3+3 polgármestere lesz: három Budapesten (Déri Tibor Újpesten, Soproni Tamás Terézvárosban és Pikó András Józsefvárosban), és három vidéken (Baja, Göd és a Zala megyei Cserszegtomaj).

Összesen 103 önkormányzati képviselője és 30 megyei önkormányzati képviselője lesz a pártnak.

Fekete-Győr arról is beszélt, hogy az önkormányzati munka során pártja három dologra fog koncentrálni: zéró tolerancia a korrupcióval szemben; klímavédelem; küzdelem a magyarok egészségéért, tudásáért és munkájáért.

A sajtótájékoztatóról készült felvételünket itt nézhetitek meg:

Címlapkép: Mérce