Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Botka: ha két év késéssel is, de az ellenzéki szereplők megértették, hogy csak összefogással van esély

Ez a cikk több mint 4 éves.

Interjút adott a 444-nek Botka László Szeged ötödjére is újraválasztott polgármestere. A városvezető beszélt az MSZP-hez és Karácsony Gergelyhez fűződő viszonyáról, illetve az ellenzéki összefogás sikeréről. A vasárnapi választáson kapta eddigi legtöbb szavazatát (40.858) és a 60,56 százalékos szavazatarányával 25 százalékot vert a fideszes támogatással induló Nemesi Pál nagyvállalkozóra.

Utóbbi témakörben elmondta:

„Én nagyon örülök, hogy ha két év késéssel is, de az ellenzéki szereplők megértették, hogy csak összefogással van esély, én ugye ezt az ajánlatot tettem az ellenzéki pártoknak 2017-ben, abban a 9 hónapban, amikor én miniszterelnök-jelöltként szerepeltem. Akkor erre nem volt fogadókészség. Most, két év után megértették, mi a választói elvárás, én ennek tulajdonítom ezt a győzelmet, hiszen az ellenzék tagadhatatlanul nagy áttörést ért el a mostani önkormányzati választáson.”

Beszélt az MSZP-vel egyre hűvösebb viszonyáról is:

„Én lényegében teljes egészében kivonultam 2017. október 2-án, a miniszterelnök-jelöltségről való lemondásommal az MSZP-ből, tehát azóta semmiféle kapcsolatom nincs a Magyar Szocialista Párttal, nem ismerem a belső viszonyokat. Itt Szegeden van egy több száz fős csapat, akikkel én 25 éve együtt dolgozom, én hozzájuk tartozom. A legkevésbé sem vagyok arra hivatott, hogy ezt kommentáljam, nem vagyok információ birtokában arról, hogy mi történik az MSZP-ben, és megmondom őszintén, különösebben nem is érdekel.”

A 444 rákérdezett Karácsony Gergelyhez fűződő viszonyáról is, annak fényében, hogy Karácsony váltotta Botkát az MSZP miniszterelnök-jelölti pozíciójában, olyan feltételekkel, amelyek miatt Botka visszalépett.

„Jelenleg azt gondolom, hogy minden adott ahhoz, hogy Karácsony Gergely nagyon sikeres főpolgármester legyen, és ezt kívánom neki” – mondta el diplomatikusan.

Az ellenzéki vezetésű települések lehetőségeiről pedig azt mondta:

„Szeged város nyerte el e legtöbb Európai Uniós támogatást a magyarországi nagyvárosok közül az elmúlt években. Nekem rengeteg vitám van a kormánnyal, nagyon nem értek egyet azzal, amit ez a kormány képvisel, és amilyen jövőt tervez ennek az országnak. Fejlesztéspolitikában viszont, azt kell mondjam, semmilyen diszkriminációt nem éreztünk az utóbbi években. hiszen a kormánynak is az az érdeke, hogy Magyarország sikeresen fel tudja használni a rendelkezésre bocsátott EU-s támogatásokat. Ebben pedig a nagyvárosok megkerülhetetlenek. „

Címlapkép: Botka László facebook-oldala