Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jakab Péter az ellenzéki összefogás jelöltjeire szavazott

Ez a cikk több mint 1 éves.

Miskolc A Jobbik országgyűlési frakcióvezetője a sajtónak elmondta, „természetesen” a „Velünk a város” miskolci ellenzéki összefogás polgármester- és képviselőjelöltjére, Veres Pálra és Varga Andreára szavazott.

Jakab korábban arról tájékoztatta a sajtót, hogy  egy nyilvánosságra került hangfelvételen  Tóth Ákos, az Új Lendület nevű, a választások előtt létrejött csoportosulás önkormányzati képviselőjelöltje, a felesége és Tóth sógora, Bazin Levente, az ellenzéki pártok egyik önkormányzati képviselőjelöltje arról beszélgetnek, hogy Tóth Ákos miért indul el a választásokon.

A Hírklikk birtokába került felvételen Tóth arról beszél, hogy őt a pénz motiválja arra, hogy elinduljon. Amikor Bazin megkérdezi, nem fél-e a következményektől, azzal válaszol, hogy meg fogják védeni, még akkor is, ha esetleg a Kúriára kerül az eset. Egyébként az is kiderül a felvételből, hogy Tóth a Fideszre szavaz, mert az neki a jó, ha ők nyernek. De szó van a felvételen arról is, hogy Tóthék, vagyis az Új Lendületet segíti Zárug. Itt Zárug Péter Farkas politológusra utalhattak, aki korábban Kriza Ákos miskolci fideszes polgármester kampányát segítette.

Jakab Péter a sajtótájékoztatón arról beszélt: az Új Lendület jelöltjeiről az terjed városszerte, hogy „egyfajta álcivil szervezet, egy a feladatuk, a zavarkeltés”. A nyilvánosságra került hangfelvétel bizonyíték lehet arra, hogy pénzért kamujelöltek indulhatnak Miskolcon a Fidesz érdekében – mondta Jakab.

Ezért az MSZP és a Jobbik feljelentést tesz az ügyben.

Címlapkép: MTI/Mónus Márton