Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Fekete-Győr András: Lehetőséget kaptunk arra, hogy az álszentséget, az Orbán-rendszert 2022-ben legyőzzük

Ez a cikk több mint 4 éves.

Budapest

Nyertünk

– kezdte kampányértékelő beszédét Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a Momentum eredményváróján.

Kilenc évvel a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapítása után azt mondhatjuk, hogy október 13-án éjfél környékén Orbán Viktor rendszere az első történelmi vereségét szenvedte el.

Fekete-Győr András szerint az ellenzéki összefogásnak köszönhetően a centrális erőtér a mai nappal megsemmisült. Az ország összes pontján elindult ellenzéki együttműködés minden tagjának gratulál ahhoz, hogy az elmúlt fél évet békésen le tudták vezérelni.

Az interjúban nyilatkozó Donáth Annához hasonlóan azonban kellő alázatot is kér mindenkitől, ugyanis „az egy dolog, hogy egy kampányban ezek az ellenzéki jelöltek együtt tudtak működni, de holnaptól kormányozni fogunk – Budapest 23 kerületéből 14 kerületben, vagyis abszolút ellenzéki többséggel”.

Politikai értelemben vett legperverzebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ezeket az eredményeket elmondhatom ma este, ez egy óriási eredmény és hatalmas felelősség rajtunk.

Kitért a különböző választói elvárásokra velük szemben, illetve azok megvalósítására is: zéró tolerancia meghirdetése a korrupcióval szemben, a korrupt politikusok elszámoltatása, környezetvédelem mint prioritás a klímakatasztrófa közepén, az egészségügy és a munkahelyek fejlesztése.

Fekete-Győr köszönetet mond aktivistáiknak és egyéb támogatóiknak, a Momentum háromezer fős tagsága nevében gratulál az újonnan megválasztott Karácsony Gergelynek. Hosszan éltette a fővároson belül és kívül megválasztott momentumos jelölteket, illetve a fideszesek mögött elmaradóknak az öt év múlva esedékes következő önkormányzati választásokra győzelmet kívánt.

Ma igyatok, igyatok sokat, izzadjatok sokat, táncoljatok sokat, holnap kormányokat, helyi önkormányzatokat kell alapítani, holnaptól kezdve azon kell dolgoznunk, hogy a ma megindított rendszerváltást 2022-re be tudjuk fejezni.

A beszédet itt lehet megtekinteni:

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás