Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Donáth Anna: Az igazi kérdés az, hogy mikor elkezdődik az önkormányzati munka, hogy sikerül az együttműködés

Ez a cikk több mint 4 éves.

Budapest Donáth Annával a Momentum Mozgalom eredményváróján készített kollégánk interjút. Az EP-képviselő elmondta, hogy bár csak a hetek felét tölti Magyarországon, amennyit csak tudott, segített a Momentum kampányában.

A mai választáshoz fűződően arról beszélt, hogy nagyon büszke lenne, ha legalább 100-150 képviselőjük bekerülne, illetve ha a megyei listákon mindenhol elérnék az öt százalékot. Soproni Tamás és Déri Tibor előzetes eredményeiről hallva arra is sok esélyt lát, hogy vidéken és Budapesten is lesz egy-két momentumos polgármester.

Reményre ad okot Donáth szerint, hogy Karácsony Gergely is nagyon jól teljesít, hiszen ez felhúzza az ellenzéki polgármesterjelölteket is.

A kérdésünkre, hogy az ellenzék tudott-e profitálni az előző napok botrányaiból – utalva itt a Borkai Zsolt botrányára – azt mondta, hogy nehéz ezt megmondani, mert

párhuzamos valóságokban élünk, az ellenzéki buborékban elképesztő felháborodást váltott ki a Borkai-ügy, de ez nem biztos, hogy a fideszes oldalon is így történt.

Donáth Anna hangsúlyozta, hogy képmutatás lengi körbe a Borkai-történetet, a fideszesek bort isznak és vizet prédikálnak. A hirdetett konzervatív keresztény értékrenddel szemben kiderült, hogy a valóságban közpénzből dubajoznak külföldön – ez pedig már a képmutatásnak az a foka, ami nemcsak az ellenzéki hőbörgésről szól, hanem itt konkrétumokról van szó.

A jövőt illetően úgy gondolja, hogy az igazi kérdés az, hogy mikor elkezdődik az önkormányzati munka, hogy sikerül az együttműködés. Visszafogottságra inti azokat, akik már 2022-ről beszélnek, először

nézzük  meg inkább, hogy a közös munka hosszú távon hogyan néz ki, az együttműködés szükséges, de nem elégséges feltétele bármifajta változásnak ma Magyarországon.

A teljes interjú itt tekinthető meg: