Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egy Fidesz-szavazó napokkal ezelőtti kommentje alapján vádolja az ellenzéket szavazatvásárlással a Hír TV

Ez a cikk több mint 4 éves.

A Hír TV-n jelent meg egy riport egy nyolcadik kerületi szavazóval, aki azt állítja, Pikó Andrásék meg akarták vásárolni a szavazatát. Rácz Lászlóné azt állítja, hogy Pikó Andrásék 5000 forintot fizettek volna a szavazatáért. Csakhogy a sztorival sok minden nem stimmel.

A Hír TV riportja például nem jelzi, hogy az eset nem ma, hanem napokkal ezelőtt történt. Akkor jelent meg Rácz Lászlóné kommentje Pikó András Facebook-oldalán:

Rácz azt állította, hogy Pikó Andrásék 5000 forinttal akarták a szavazás előtt 2 nappal megvesztegetni. A sztoriban elsőre már az is furcsa, hogy nem kell fekete öves maffiózónak lenni ahhoz, hogy ne gondoljuk a legjobb technikánk 2 nappal a választások előtt egy random járókelő leszólítását, és neki pénz ígérését a szavazatáért.

Másrészt Pikóék a környéken a szavazatvásárlás ellen szórólapoztak, a szórólapra pedig az volt írva:  „5000 ft helyett 5 év tisztelet”, illetve a szórólap leírta, hogy a szavazatvásárlás bűn.

De Ráczné később a kommentsorban egy másik kommentet is elhelyezett:

Ami talán jól mutatja, milyen pártszimpátiája van Rácznak. Egyébként a Hír TV a mai riport forgatása közben vágóképként felvette Pikó András aktivistáit, de nem kérdezte meg őket a szavazatvásárlásról, ahogy tudomásunk szerint a Pikó kampánycsapathoz se érkezett be interjúkérelem, hogy őket is megszólaltassák.

A Mérce viszont elég kemény délelőttön van túl a kerületben. Újságírónkat például lefogták amikor egy listával a kerületet járó párt akart lefotózni. Erről később beszámolunk.

Címlapkép: Mérce