Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Dömsödi Gábornak nem jött össze, Pásztó fideszes marad

Ez a cikk több mint 4 éves.

Pásztó 68 százalékos feldolgozottság mellett úgy néz ki, nem lesz újból pásztói polgármester Dömsödi Gáborból.

Az ismert tévés műsorvezető korábban 2014 és 2018 között vezette a Nógrád megyei kisvárost, miután alig ötven szavazattal legyőzte kormánypárti ellenfelét, Sisák Imre Jánost, korábbi MDF-es országgyűlési képviselőt. Négy éves polgármestersége során Dömsödi egy erősen fideszes összetételű közgyűlés mellett dolgozott, amellyel ennek ellenére sokáig képes volt együttműködni.

A problémák akkor kezdődtek, mikor Dömsödi bejelentette, hogy elindul a 2018-as országgyűlési választáson a Pásztót is magába foglaló Nógrád megye 1. választókerületben, LMP-s színekben. A polgármester végül 16 százalékot szerzett, ami ugyan csak a harmadik helyre volt elég (a fideszes jelölt mellett a jobbikos jelölt is megelőzte őt), de jelentősen jobb eredménynek számított az LMP többi jelöltjéhez képest. Ám ezután látványosan megromlott Dömsödi és a fideszes testület viszonya, így a képviselőtestület a feloszlatás és az időközi választás kiírása mellett döntött, amelyet 2018 augusztus 12-én tartottak meg (a választásról annak idején részletesen is beszámoltunk). Ezen Dömsödi szoros versenyben ugyan, de alulmaradt kormánypárti kihívójával és korábbi alpolgármesterével, Farkas Attilával szemben. Dömsödi már akkor bejelentette, hogy újból meg kívánja méretni magát az idei önkormányzati választáson, és az időközi voksoláshoz képest aktívan is kampányolt. Emellett szemben 2010-el és 2014-el a 2006 óta minden választáson részt vevő Dömsödi nem függetlenként, hanem a Varázsvölgy Egyesület jelöltjeként mérette meg magát.

Ám a majdnem végleges feldolgozottságnál valószínűsíthető, hogy a hivatalban lévő Farkas Attila nyeri a választásokat: a szavazatok 68 százalékát szerezte meg Dömsödi 32 százalékával szemben.