Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Mi a mai program?

Ez a cikk több mint 5 éves.

9-kor a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik majd a nap – az Országházban pedig egész nap meg lehet majd nézni a Szent Koronát.

9.30-tól viszont már globális klímasztrájk lesz a Batthyány téren, amelyet az elmúlt hetekben péntekenként a Kossuth téren demonstráló Fridays for Future Hungary szervez (róluk itt írtunk bővebben).

10 órától a Városligetben a Momentum szervez pikniket, melynek nyitányaként Donáth Anna, a Momentum alelnöke mond majd beszédet.

10.30 után nem sokkal viszont már Orbán Viktor mond majd beszédet a Nemzeti Múzeum kertjében, ide egyébként a Kossuth térről reggel „Huszármenet” indul majd.

Pécsen pontban délben kezdődik a közös ellenzéki megemlékezés a 48-as téren.

A fővárosban az ellenzéki tüntetések sorát a Demokratikus Koalíció nyitja meg, akik még a közös ellenzéki program előtt, 13 órakor az Egyetem téren gyűlnek össze, hogy megmutassák, „a lázadás hazafias kötelesség!”

14 órától Hadházy Ákos már a Ferenciek terén gyűjti majd az aláírásokat az Európai Ügyészséghez való csatlakozáshoz.

Eközben a Liberálisok a Pilvax közben emlékeznek a ’48-as szabadságharc hőseire.

Az összellenzéki demonstráció pedig a Szabad sajtó útján 15 órakor veszi kezdetét, Nemzeti egységet! címmel.

Ezzel egy időben, és térben is viszonylag közel, a Március 15. téren tart megmozdulást a Mi Hazánk Mozgalom is, melynek A nemzeti összefogás seregszemléje címet adták.

Debrecenben is 15 órakor kezdődik a közös ellenzéki demonstráció, a Mi vagyunk Debrecen csoport szervezésében.

Budapesten 16 órától pedig már az LMP tart klímatüntetést, illetve inkább klímavonulást, ami a Szent Gellért térről indul és az Egyetem téren ér véget.