Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Már tegnap megkezdődött a felkészülés a nemzeti ünnepre

Ez a cikk több mint 5 éves.

Szolnokon például már negyedik alkalommal hívták össze az embereket közösen az ellenzéki pártok, ezúttal azért, hogy megtartsák alternatív március 15-i ünnepségüket, és felhívják a figyelmet a sajtószabadság hiányára, a politikai elnyomásra és az egyenlőtlenségre, amelyek ellen a forradalmárok is küzdöttek.

A rendezvény végén megígérték, ha bizalmat kapnak az őszi választásokon, visszaállítják az ünnep méltóságát, és elveszik annak pártpolitikai élét.

Volt ellenzéki megemlékezés Békéscsabán is, ahol az MSZP, a DK, a Liberálisok, a Momentum és a Jobbik politikusai mellett a Mindenki Magyarországa Mozgalom nevében Körömi János is felszólalt.

A Momentum TizenX, a párt ifjúsági szervezete pedig este a fővárosban látott neki a nemzeti ünnep előkészítésének: a Nemzeti Múzeum elé vonultak, hogy a miniszterelnöknek üzenjenek a holnapi ünnepi beszéd előtt.

Fotó: Mérce

Fotó: Mérce

A helyszínre nem sokkal később kiértek a rendőrök is, akik igazoltatták az aktivisták egy részét, hogy be tudják őket azonosítani, ha esetleg szabálysértést követtek el. Ezt akkor tudják majd eldönteni a hatóságok, ha megvizsgálták a használt festék alapanyagát.

Élő közvetítésünket itt tudjátok visszanézni az eseményről:

Akciózott egyébként a Fidesz ifjúsági tagozata, a Fidelitas is, ők a Ferenciek terén, az aluljáróban tartottak flashmobot, hagyományőrző viseletben:

Fotó: MTI/Mónus Márton