Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ennyi volt mára, holnap jön a folytatás

Ez a cikk több mint 5 éves.

Véget értek a vidéki demonstrációk, Gödöllőn, Szombathelyen és Pécsen is viszonylag sokan voltak a cudar idő ellenére.

Gödöllőn és Pécsen a közvilágítás érdekes hiánya miatt viszonylag hosszan vonultak sötétben a résztvevők. Gödöllőn a jobbikos Brenner Koloman jelentette ki, hogy pártjában lezajlott a megtisztulási folyamat, és a formálódó ellenzéki összefogás erejét méltatva még azt is megjegyezte:

„a Jobbik lesz ebben a tisztességes polgári-nemzeti párt, erre a szavamat adom.”

Pécsen Péterffy Attila független polgármesterjelölt felszólalása után jelentették be az ellenzéki pártok, hogy a jelöltet támogatja az MSZP, a DK és a Momentum is.

Szombathelyen a hivatalos megmozdulás után több száz fő vonult át a helyi Fidesz-irodához, hogy az épületen hagyja a kézjegyét.

Ma koradélután két helyen, Pápán és Szombathelyen is tartottak forgalomlassító félpályás útlezárást a szakszervezetek.

Gödöllőn körülbelül 3-400 fő demonstrált, Szombathelyen körülbelül ezren, Pécsen pedig még ennél is többen, a Szabad Pécs tudósítói szerint 1000-1500-an vehettek részt a tüntetésen.

Holnap pedig még ennél is több helyen lesznek megmozdulások, Budapest mellett 7 városban lesznek demonstrációk, de New Yorkban, Torontóban, Londonban, Dublinban és Linzben is szerveznek szimpátiatüntetéseket, illetve lesz útlezárás is, méghozzá Nyíregyházán.

A pontos menetrendet itt lehet megnézni.

Aki Budapesten tüntet (vagy éppen nem tüntet), annak még egy hasznos információ holnapra: a különböző megmozdulások miatt változik a közösségi közlekedés menetrendje, több helyen lesznek bizonyos időszakokban útlezárások, illetve villamosok, buszok, trolik menetrendje és útvonala is módosulhat. Érdemes tehát indulás előtt tájékozódni a BKK honlapján.

Mára zárjuk közvetítésünket, köszönjük a figyelmet, és reméljük, hogy holnap is találkozunk.

A Mérce az eddigiekhez hasonlóan élő videókkal és percről percre tudósítással is követi majd az eseményeket.