Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Útlezárásokkal folytatódik a tüntetéssorozat a rabszolgatörvény ellen

Ez a cikk több mint 5 éves.

Félpályás útzárral nyitja meg a Vasas Szakszervezet a rabszolgatörvény elleni tüntetések hétvégéjét: ma Pápán, Szombathelyen és Csornán zárják le az út felét, késő délutántól pedig demonstrációk is lesznek vidéki városokban.

Pápán körülbelül 25 kocsival vettek részt a tiltakozó akción. Komjáthi Imre, az MSZP politikusa is részt vett a tiltakozáson, a Mércének ezt nyilatkozta:

„Itt vagyunk Pápán, ahol a Vasas Szakszervezeti Szövetség kezdeményezésére félpályás útlezárást tartanak, amit segítünk az MSZP, a DK és a Jobbik aktivistáival. Tiltakozunk a rabszolgatörvény és a kormány melósnyúzó intézkedései ellen, de azt gondoljuk, hogy ez mára már sokkal többről szól. Elsősorban azokat szeretnénk megszólítani, akik még hezitálnak vagy taktikáznak, hisz ők is sorra fognak kerülni. Álljanak fel, jöjjenek közénk, jöjjenek ki az utcára! Rengeteg olyan ember van az országban, akiket a kormány az utóbbi években megalázott, lenyomott és nehéz helyzetbe hozott. Őket szeretnénk megszólítani. Nem hagyhatjuk abba, folytatnunk kell, egy szebb és jobb Magyarországért”.

Fotó: Facebook / Komjáthi Imre

Szombathely környékén is több, mint 20 személyautóval vettek részt, pártok aktivistái és szakszervezetisek közösen vannak ott az útzárban.

Fotó: Mérce

A nap tüntetésekkel folytatódik, késő délutántól kezdődően Szombathelyen, Gödöllőn és Pécsen is tartanak demonstrációt a rabszolgatörvény ellen. A Mérce  öt órától élő közvetítésekkel és percről-percre tudósítással jelentkezik be a megmozdulásokról.

A hétvégén várható összes tüntetést felsoroltuk ebben a cikkben: szombaton a budapesti tömegdemonstráció mellett többek között Szolnokon, Cegléden és Hódmezővásárhelyen is lesznek megmozdulások.