Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Donáth Anna: nem a Momentum alelnökét teperték le tegnap

Ez a cikk több mint 5 éves.

Kunhalmi Ágnes után Donáth Anna (Momentum) állt a mikrofon elé, aki először is megköszönte, hogy sokan támogatták, miután tegnap a rendőrség előállította, és csak ma reggel engedték el.

„Amikor engem letepertek, nem a Momentum alelnökét teperték le, hanem egy lányt, aki háttal állt a sorfalnak” – jegyezte meg.

Donáth Anna szerint azonban a rendőrökkel is szolidaritást kell vállalni, akik maguk is rengeteget túlóráznak, ugyanúgy, ahogy minden dolgozó megérdemli, hogy harcoljanak az érdekeiért.

Fotó: Markoszov Szergej

Arra kért mindenkit, hogy – bár szerinte még mindig nem vagyunk elegen – a vasárnapi tüntetésre is jöjjön el, ahol a már nem csak a rabszolgatörvény, de a különbíróságok ellen is tüntetnek majd.

„Hangosítsuk ki azoknak a hangját, akiknek nincs hangjuk” – szólította fel a tömeget.

A politizálás lényege Donáth Anna szerint pont az, hogy példát mutasson azzal, hogy kint van az utcán és felszólal azok nevében, akik ma még nem mernek felszólalni.

„Lehet, hogy nekik van többségük a kormányban, de az biztos, hogy amit most csinálnak, azzal nincsenek többségben” – utalt arra, hogy a rabszolgatörvénnyel a társadalom többsége nagyon nem ért egyet.

Címlapkép: Markoszov Szergej