Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Cserdiné Németh Angéla polgármester hajléktalanságba taszít, aztán üldözőbe vesz az utcán

„Hajléktalanvadászatra” indult a minap Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere. Magával vitte az összes hirtelen mozdítható keményebb kötésű hatósági embert. Az akció célja – Cserdiné szavaival – többek között az volt, hogy „meggátoljuk a kerületünkben letelepedni akaró hajléktalanok szándékát”. Az akciókhoz fűzött reményeket a kerületi portálon Makai Ferenc kerületi képviselő a következőkben adta meg: „[a közterületi italozás megszüntetése mellett] a parkokban, padokon élő hajléktalanok elvándorlását várják az akciótól”.

Mindenki, akinek minimális ismerete van a közterületi hajléktalanságról, pontosan tudja, hogy a világon semmit sem lehet elérni az ilyen típusú közéleti keménykedéssel. Ha vannak is olyan utcán élő honfitársaink, akiket sikerül pár utcával arrébb kergetni, összességében semmit nem változik a helyzet.

Egyetlenegy valós célja van ezeknek az akcióknak, az pedig a nyárspolgárság előtti ripacskodás, a kemény kéz/hatékony városvezetés látszatának fenntartása, untig ismert bűvészmutatvány.

Ismertük ezt a hajléktalanságot betiltani szándékozó Tarlós István idejéből, ismerjük Kocsis Mátéék szegényellenes kerületvezetésének idejéből.

Most mondjuk el ezredszer, hogy a hajléktalanság nem rendészeti probléma, és ilyen eszközökkel nem kezelhető? Bizonyára szükségtelen.

Mondjuk el újra, hogy az utcai gondozó szolgálatok munkatársai azok, akik elsősorban tudják kezelni az utcai hajléktalanságot, nem a rendészek?

Hogy szociális bérlakáspolitika  hiányában mindenképpen újratermelődik a hajléktalanság?

Majdnem biztos vagyok benne, hogy felesleges ezeket bővebben kifejteni Cserdinének, egyrészt azért, mert már sokszor megtették nálam okosabbak, másrészt pedig azért, mert tökéletesen tisztában van ezekkel.

Már csak azért is, mert éppen ő az egyik olyan hatalommal rendelkező személy, aki létrehozza a hajléktalanságot. Nem csak bűnös hanyagságból, nem csak félreértett közhatalmi szerepből, hanem nyíltan és előre megfontolt szándékból.

Ki ne emlékezne a mostani Cserdiné-akcióhoz képest szinte napra pontosan két évvel ezelőtt történtekre, amikor is a polgármester egy asszonyt hajított utcára, az általa nevelt kislánnyal együtt? Tette mindezt úgy, hogy bármilyen követeléssel állt elő ő és az önkormányzat a nehéz helyzetbe került családdal szemben, azt a család és a nekik jót akaró tisztességes emberek és szervezetek mind teljesítették. Utcára tette őket, mert utcára akarta tenni őket? Utcára tette őket, hogy „erőt” mutathasson a választópolgároknak? Nincs magyarázat, nem kaptunk, hiába magyarázkodott utána helyette Gyurcsány Ferenc pártelnök, hiába csinált magából inkább bolondot Kálmán Olga, csak ne kelljen válaszolnia arra, hogy a DK-nak belefér-e az ilyen bánásmód.


Vajon szembetalálkozott-e Cserdiné Németh Angéla rendőrei élén a tegnapi akció során ezzel az utcára tett asszonnyal és gyermekével?

Cserdiné politikailag valamiért sérthetetlen, és sérthetetlenségében bármeddig játszhatja értelmetlen és gonosz játékát: aktívan részt vesz emberek hajléktalanságba taszításában,  hogy aztán új élethelyzetükben üldözőbe vegye őket az utcán.

Értelem nincs. Csak olcsó és kegyetlen politikai profithajhászat.

10 millió forinttal kimászhatunk a bajból.

Ha te is beszállsz, hamarabb gyűjthetjük össze az első milliót!

Segítesz?