Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A DK egyenes beszéd helyett megpróbálja elsunnyogni egy egyedülálló anya és gyermeke kilakoltatását

Ez a cikk több mint 1 éves.

Több mint két hete már annak, hogy a DK-s Cserdiné Németh Angéla által vezetett XV. kerület brutálisan kilakoltatott egy mélyszegénységben élő egyedülálló anyát és gyermekét, annak ellenére, hogy az érintett – jószívű felajánlásoknak köszönhetően – egy összegben tudta volna visszafizetni minden tartozását. Ráadásul a kerületi önkormányzat törvénybe foglalt kötelező feladata lenne a hajléktalanná válás megelőzésének a biztosítása.

Az esettel kapcsolatban több mint két hete várok választ kérdéseimre a Demokratikus Koalíciótól. Írtam leveleket, telefonáltam, beszéltem a sajtósukkal, képviselőikkel,

és semmi választ nem kaptam.

Pár napja az ellenzéki összefogás pártjai sajtótájékoztatót hívtak össze, amelyen ismertették, hogy rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeznek, mivel – Hajnal Miklós, a javaslattal előálló Momentum képviselőjének szavaival – „több százezer magyar család rokkanhat bele a megélhetési válságba”. Amely válságot a kormányzat megszorító politikája fogja táplálni az elkövetkezőkben, így az ellenzék.

A sajtótájékoztató végeztével Hajnal megkérte a sajtó képviselőit, hogy tegyék fel kérdéseiket, és ha lehet, először a a tárggyal, tehát a parlamenti üléssel összefüggésben, majd utána az egyebeket. Így hát megvártam, amíg kollégáim rákérdeztek a sajtótájékoztatón elhangzottakra, majd Kálmán Olgához fordultam, és rákérdeztem arra, amire hiába várok választ a DK-tól hetek óta. Vagyis, hogy tervez-e a pártja hivatalos vizsgálatot indítani Cserdiné Németh Angéla mint elnökségi tag ellen, hogy tisztázzák, cselekedetei összhangban vannak-e a DK alapelveivel. Már csak azért is, mivel éppen a szociális válsághelyzet miatt lendült akcióba a párt.

Kálmán Olga egyenes beszéd helyett egyszerűen lepattintott, jelezve, hogy kérdésem nem tartozik a tárgyhoz:


A szomorú következtetés az, hogy a Demokratikus Koalíció részéről a jelek szerint egyszerűen rendben van egy mélyszegénységben élő, egyedülálló anyának és gyermekének a kilakoltatása.

A felelős, a párt elnökségi tagja, úgy tűnik, teljes védelmet élvez, miközben az esetet megpróbálják a nyilvánosságban agyonhallgatni.

Az ellenzéki pártok válságkezelő javaslatainak hitelessége azon múlik, hogy ők maguk hatalmi helyzetben mit és hogyan tesznek. És jelenleg ez a hitelesség erősen megkérdőjelezhető, legalábbis a Demokratikus Koalíció részéről.

Címlapkép: Mérce