Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Mondjon le!” – ordították a kisbusszal menekülő Pintérnek a tüntető tanárok és diákok

Ez a cikk több mint 1 éves.

Miközben az újabb kirúgásokat követően országszerte ülősztrájkkal állnak ki tanáraikért a diákok, legalább 86 iskola több száz pedagógusa pedig nem vette fel ma a munkát, a Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai és tanárai levelet vittek a Belügyminisztériumba Pintér Sándornak és Maruzsa Zoltán oktatási államtitkárnak, újra kísérletet téve a párbeszédre.

A HVG élő adása alapján ez végül igencsak egyoldalúra sikeredett: a tiltakozók nem jutottak el a bejáratig, mert a rendőrség lezárta azt delegáció érkezésére hivatkozva. Így a tömeg a szerda este óta a minisztérium előtt virrasztó diákok tábora mellől várt a sorára, mígnem néhány perccel később mindenki számára világossá vált, hogy a sötétített ablakú kormányzati kisbusz ugyanarra a személyre vár, akire ők is: Pintér Sándor belügyminiszterre.

„A diákokért, a kollégákért, a jövőért!” – a Belügyminisztérium elé vonulnak a Kölcseysek, a tanáraikat ért atrocitások ellen tiltakozva
Fotó: Alföldi Dániel István

A belügyminisztérium elé vonultak a tanárokat ért kirúgások ellen tiltakozó pedagógusok és diákok
Fotó: Alföldi Dániel István

„Mondjon le!”- skandálták az épületből hirtelen kilépő minisztert fujjolva, fütyülve fogadó diákok és tanárok. A miniszter gyors lépteinek és a tüntetőket a bejárat elől elküldő rendőröknek köszönhetően hamar a kisbusz kényelmét – és védelmét – élvezhette, a delegáció pedig gyorsan el is hajtott a helyszínről.

A belügyminisztériumhoz vonultak a tanárkirúgások miatt tiltakozó diákok – Pintér Sándor gépkocsiban távozott
Fotó: Alföldi Dániel István

„Helyzetünket kilátástalannak érezzük, szeretnénk hinni, hogy Magyarország kormánya meghallgatja, segíti azokat a hozzá problémával forduló állampolgárokat, akiket jog szerint képvisel”

– hangzott el a tiltakozók részéről.

A belügyminisztérium elé vonultak a tanárokat ért kirúgások ellen tiltakozó pedagógusok és diákok
Fotó: Alföldi Dániel István

A tüntetők levelükben ezért azt kérték Pintértől és Maruzsától, hogy jelöljenek meg a karácsonyi szünetig egy napot, amikor ellátogatnak a Kölcseybe, hogy kérdéseiket, problémáikat megbeszélhessék.

Címlapkép: A belügyminisztériumhoz vonultak a tanárkirúgások miatt tiltakozó diákok – Pintér Sándor gépkocsiban távozott Fotó: Alföldi Dániel István