Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Délutánra több tüntetést is szerveznek a kata átalakítása miatt

Ez a cikk több mint 1 éves.

Miután kedden és szerdán is utcára vonultak a tiltakozók a kata-szabályozás szigorításai miatt, csütörtökön sem maradunk tüntetés nélkül

Sőt, délután rögtön két budapesti hidat is készülnek lezárni a kata-reform ellen tiltakozók, valamint Debrecenben is tüntetés várható.

A kétfarkúak visszatérnek a tett színhelyére

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt „TÚLÓRÁZNI JÖTTÜNK! BRIDGE OFFICE & PIKNIK Hídfoglaló túlórázás” címmel szervez megmozdulást fél hatra az Erzsébet híd pesti hídfőjéhez, ahol szerdáról csütörtökre virradó éjjel előállították a párt társelnökeit, Döme „Szuzi” Zsuzsannát, Ferencváros alpolgármesterét és Kovács Gergőt.

A rendezvény várhatóan a párt megmozdulásaira jellemző laza hangulatban fog lezajlani, már amennyiben a rendőrök nem foganatosítanak a tegnapihoz hasonló intézkedést a résztvevők ellen. A szervezők bátorítják az érdeklődőket hogy hozzák magukkal munkaeszközeiket, és grillezés is várható.

Az MKKP Népfőiskola keretében pedig tanácsadást nyújtanak katás vállalkozóknak azzal kapcsolatban, hogy mihez kezdjenek magukkal.Bejegyzésük szerint a következő szakmák képviselőit várják:

  • futár;
  • balett-táncos;
  • kőfaragó;
  • újságíró;
  • víz- gáz- és villanyszerelő;
  • ezermester;
  • alt szaxofonos;
    • illetve bármilyen zenész;
    •  bármilyen művész;
  • fodrász és kozmetikus;
  • sajtkészítő
    • ami ugyanúgy vonatkozik bármely tejipari termék készítőire.

Az esemény leírása szerint a pártapparátus a résztvevőkkel közösen készül helyszín biztosításával kapcsolatos szabálysértést elkövetni, miután a társelnökök már az éjjel gyakorlatot szereztek a téren.

Van, aki egyenesen a nagyobbik kormánypártot küldené el a fenébe

Miután a kata-szabályozással betelt a pohár. Csütörtökön hirdették meg a beszédes módon „TÜNTETÉS A FIDESZ ELLEN” című eseményt, amire cikkünk írása pillanatában 2,5 ezer felhasználó jelzett vissza e Facebookon.

A rendezvény délután hatkor kezdődik a Jászai Mari téren, ahol kedden a tüntetők blokád alá vonták a Margit híd pesti hídfőjét. A rendezvény szervezője Antal Krisztina, és vélhetően ma is hasonló céllal szólítja utcára az elégedetlenek tömegeit. Eseménye leírása címéhez hasonlóan lényegretörő, miszerint

„ELÉG VOLT! Kiállunk a KATA-sok mellett, a pedagógusok mellett, azok mellett, akik szánalmas fizetést kapnak, kiállunk az új rezsitörvény ellen, EZ MÁR NEM REZSICSÖKKENTÉS! Kiállunk azért is, mert a forint rettentően elinflálódik, 1 euró és 1 dollár jelenleg több mint 410 forintért kapható. SZÁNALMAS! Kiállunk magunkért, ELEGÜNK VAN! Mindenki jöjjön el, aki úgy érzi, hogy itt az ideje a változásnak!”

Magyarán a NER valamennyi kárvallottját várják a rendezvényre.

Debrecenben sem hagyják szó nélkül a kata-szigorítást

A Mi vagyunk Magyarország csoport „Tüntetés a KATA módosítás ellen” címmel hirdetett demonstrációt délután fél öttől, a Csapó utca 30-hoz, a Fórum elé. A rendezvény leírása szerint a katás vállalkozókkal kívánnak szolidaritást vállalni, és a tüntetésen több felszólalás is várható – hogy kiktől, azt egyelőre nem tudjuk.

Debrecenben és több vidéki nagyvárosban is tüntettek már az elmúlt napokban a kata szigorítása ellen.

A kata szabályainak módosításával több százezer ember megélhetése, kerül veszélybe, de legalábbis sokkal szigorúbb adószabályok fognak vonatkozni rájuk. Mindemellett az is bizonyos, hogy szükség volt a kata reformjára – hogy miért és mi módon lehetne igazságosabb, azt ebben a cikkünkben fejtettük ki.

Címlapkép: Dián Ákos / Mérce