Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Több korábbi barátnőjét is bántalmazta a kolozsvári doktorandusz feltételezett gyilkosa

Ez a cikk több mint 1 éves.

A kolozsvári bíróság mellett működő ügyészség csütörtökön megerősítette, hogy gyilkosság áldozata lett a szerdán a Bihar megyei Nagybáród község területén holtan talált 30 éves nő, Molnár Beáta – írja a Maszol.ro. Az eddigi információk alapján arra következtetnek, hogy a nőt egy dühroham közepette gyilkolhatta meg partnere.  A feltételezett elkövető a holttestet szemeteszsákba csavarta, és egy félreeső helyen hagyta, mintegy 200 méterre az országúttól.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem doktorandusza szombat óta nem adott életjelt magáról, ezért a hozzátartozói a rendőrséghez fordultak. A hatóság kedden felhívást tett közzé a sajtóban, amelyet számos internetes platformon megosztottak. A nő barátjával együtt tűnt el, Boné Ferenc volt egyetemi oktatóval, és akit egy két évvel ezelőtti, másik nővel szemben elkövetett bántalmazásáért felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek. Az akkori ügyet követően az egyetem menesztette állásából Bonét.

A volt oktatóról két éve jelentek meg a hírek, miszerint brutálisan megverte akkori barátnőjét az utcán. Boné akkor arra hivatkozott, hogy az általa alkalmazott erőszak egyszeri esemény volt, és nehéz élethelyzetének, a rá nehezedő pszichés nyomásnak a következtében vesztette el önuralmát.  Az Átlátszó Erdély ugyanakkor 2021-ben írt hosszabb cikket arról, hogy már a 2020-as bántalmazás sem az első olyan eset volt, hogy a férfi hozzá közel álló nőt bántalmazott: a lap akkor a két évvel ezelőtti nyári erőszak túlélőjének vallomásából, illetve az elkövető három korábbi barátnőjének a bírósági tárgyaláson írásos bizonyítékként bemutatott nyilatkozatából idézett. A cikk hangsúlyosan rámutatott Boné tetteinek az akkori bírósági tárgyaláson tapasztalt relativizálására.

A rendőrség jelenleg is körözi a gyilkossággal gyanúsított Boné Ferencet.

A Kolozs Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy az autót, amellyel Molnár Beáta és 43 éves barátja szombaton elhagyta Kolozsvárt, vasárnap 11 óra körül a Bihar megyei Élesden látták, amint Nagyvárad irányába tartott. Egy szürke, AR-51-LAC rendszámú Dacia Loganról van szó.- A rendfenntartók arra kérik a lakosságot, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az említett járműről, jelentkezzen a legközelebbi rendőrörsön vagy hívja az 112-őt.

Információink szerint a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Bölcsészkarán ma este 8 órakor gyertagyújtást tartanak a meggyilkolt nő emlékére.

A kolozsvári nő tragédiája is egy olyan eset, amely azok után történt meg, hogy a rendőrségnek korábban már tudomása volt a feltételezett elkövető korábbi bántalmazásos cselekdeteiről. Azért, hogy ne maradjon láthatatlan ez a rendszerszintű probléma, folyamatosan frissülő aloldalunkon dokumentáljuk a sajtóban nyilvánosságra kerülő, nők és gyermekek elleni erőszak halálos eseteit.

Ha támogatásra van szüksége, mert Önt vagy ismerőseit bántalmazás vagy szexuális erőszak érte, itt talál részletes információkat.

A NANE Egyesület segélyvonala bántalmazott és szexuális erőszakot átélt nőknek: 06 80 505 101 (hétfő, kedd, csütörtök, péntek 18-22; szerda 10-12 óráig; ingyenesen hívható mobilról is).

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat (OKIT) telefonszáma: 06 80 20 55 20 (ingyenesen hívható napi 24 órában, abban az esetben hívja, ha menekülnie kell otthonról vagy krízisszállást keres.)

A PATENT Egyesület jogsegély-szolgálata: 06 70 220 2505 (szerdánként 16-18 óráig és csütörtökönként 10-12 óráig, e-mailen: [email protected])

A biztonságos internethasználatról itt olvashat bővebben.

Címlapkép: Mérce