Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Megtévesztette a közvéleményt, kizárták az MSZP-ből Bangóné Borbély Ildikót

Ez a cikk több mint 2 éves.

„Az MSZP Országos Elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így politikai útjaik elválnak egymástól” – írja közleményében a párt. Bangóné így a mai naptól nem tagja a pártnak, választáson az MSZP nem indítja, illetve

felszólították parlamenti mandátuma visszaadására.

Megjegyzik azt is, következetesen elítélik azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza.

„A szocialista párt ezzel lezártnak tekinti az ügyet. Az MSZP elvárja, hogy a Völner-Schadl korrupciós botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből.”

Bangóné Borbély Ildikóról a Mandiner derítette ki, hogy a nyilvánosan elérhető önéletrajzában foglaltakkal szemben, ami szerint 2013-ban a Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF) szerzett közgazdász diplomát, az intézménynek erről nincs tudomása. A kormányközeli lap adatigénylése nyomán a BGF jogutódja, a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) válaszában úgy fogalmazott:

„tanulmányi rendszerünk archívumában az Ön által kérdezett személyre vonatkozóan semmilyen adat nem található”.

A politikus csütörtök óta nem válaszol a Mandiner és a Telex újságíróinak megkereséseire. Bangóné 2014 óta tagja a Parlamentnek. 2014-ben és 2018-ban is listáról került be, mivel az előválasztást a Momentumos ellenfelével szemben elvesztette, így az idei választásokon is csak a listáról bekerülésre van esélye.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás