Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Elég volt, túl sok volt, hosszú ideig volt” – videóriport az előválasztásról

Ez a cikk több mint 2 éves.

A mai nappal véget ért Magyarország első országos előválasztásának első fordulója. Meglátogattunk több szavazó pontot, többek között Svábhegyen, Budapest belvárosában és Budaörsön is, ahol a választókat kérdeztük arról, miért tartották fontosnak a részvételt, illetve milyen tapasztalataik voltak a voksolás során.

A legtöbbeket elsősorban a Fidesz leváltása vitte az urnákhoz, az idősebb válaszadók hazafias kötelességnek érezték a be nem tartott ígéretek miatt a kormány leváltását, a fiatalabbak pedig egy hozzájuk közelebb álló, párbeszédre képes vezetésre cserélnék a mostanit.

Amint arról a Mércén is beszámoltunk, több technikai malőr is akadt az előválasztás kezdetén, ezek kiküszöbölése után azonban már naponta 20 ezren adták le online a szavazatukat. Az előválasztás utolsó napjára pedig már több mint 600 ezren jelentek meg a neten vagy személyesen azért, hogy a Fidesszel szembeni legesélyesebb jelöltet kiválasszák.

A videóban elhangzó, a miniszterelnökök versenyének eredményhirdetésével kapcsolatos információ jelenlegi tudásunk szerint helytelen. A legfrissebb információk szerint az esti órákra dől el, hogy van-e már miniszterelnök jelöltje az ellenzéknek, vagy második fordulóval folytatódik az előválasztás.

Címlapkép: Rajzák Kinga/Mérce