Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony Gergely már nem szavazna Tóth Csabára Zuglóban

Ez a cikk több mint 2 éves.

Az MSzP-Párbeszéd által indított Tóth Csaba helyett a Momentum jelöltjére, Hadházy Ákosra szavazna Zuglóban Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje. A főpolgármester ezt az RTL Klub által szervezett, második miniszterelnök-jelölti vitán jelentette be.

A főpolgármester bejelentését egy hosszú felsorolással vezette fel, melyben a különböző pártok által indított, szélsőjobboldali múltjuk vagy offshore-jövedelmük miatt nehezen vállalható jelölteket sorolta, majd kijelentette, az újonnan nyilvánosságra került információk alapján nem tudna Tóth Csabára szavazni. A főpolgármester arra az ügyre utalt, amit a Zugló TV-ben létrejött vitán vetett fel Hadházy Ákos, Tóth Csaba választókerületi ellenfele. A Momentum által indított Hadházy  egy alapítványba rejtett gyártelepre mutatott be bizonyítékokat, amiben a képviselő érintett. A vita után Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje is bejelentette, etikai vizsgálatot indít Tóth Csaba ellen, ennek azonban nem lett eredménye.

Fekete-Győr András kérdésére, hogy tehát Hadházy Ákost támogatná-e, Karácsony igennel válaszolt.

Tóth Csaba az etikai vizsgálat hírére vasárnap még így reagált„Vagyonnyilatkozatom minden tényt és adatot hiánytalanul tartalmaz, nincs semmilyen eltitkolt vagyonom, minden vizsgálat elé nyugodt szívvel állok, elszámolnivalója annak, azoknak van, akik nemtelen eszközökkel akarnak lejáratni.”

Zuglóban zajlik az előválasztás legnagyobb médiafigyelmet kapó versenye. Tóth Csabát számos támadás érte az utóbbi időben. Hadházy korábban Karácsony 2019-ben kiszivárgott mondatait emlegette fel, melyek a zuglói szocialisták állítólagos korruptságáról szólnak, őt pedig elássák amennyiben bukja a főpolgármester-választást. A felvétel szerint Karácsony családját is fenyegették, a kampány során azonban úgy tűnt, szent a béke közte és Tóth között.

Címlapkép: ATV