Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Rekordszámú fertőzöttet azonosítottak be, kígyózó sorok az áruházaknál – koronavírus összefoglaló

Ez a cikk több mint 3 éves.

7269 új koronavírussal fertőzöttet azonosítottak be mára, ezzel pedig rekordot döntött a járvány Magyarországon, ugyanis

korábban soha ennyi covidos fertőzést nem jelentettek be egy nap alatt.

A második hullám csúcsán, novemberben a rekord 6819 napi fertőzött volt.

A lélegeztetőgépen lévők száma már tegnap rekordot döntött, a mai nap számaival együtt már 751-en vannak lélegeztetőgépen. Jelenleg 7243 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.

Mindeközben, mivel az élelmiszerüzletek és a patikák kivételével a kormány két hétre lezárja a boltokat, és mivel az áruházakban egy időben tartozkódok számát is korlátozzák, több áruháznál is kígyózó sorok alakultak ki. A helyzetre reagálva az IKEA-bútoráruház a Facebookon figyelmeztette a vásárlókat, hogy nem tudnak mindenkit beengedni az áruházba.

Káoszba fulladt a kormány oltási terve, ezért pénteken hivatalosan le is mondták 70 ezer ember beoltását a hétvégén. A közösségi médiákon mégis többen arról írnak, hogy akik ma megjelentek az oltópontokon, mert pl. nem értesültek a halasztásról, azok megkapták az oltást.

A 444 olvasói arról számoltak be, hogy volt, aki csütörtökön megkapta a behívói sms-t, majd pénteken a lemondói sms-t, míg ma végül felhívta őt az orvosa, hogy még ma megkaphatja az oltást. Sőt, volt akivel azt közölték, hogy bár hivatalosan azt kéne kommunikálniuk, hogy az oltást lefújták, megkaphatják a vakcinát ha a rendelőbe fáradnak.

Az MTI arról számolt be, hogy az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet.

Tegnap (!) még Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára azt nyilatkozta, hogy nem lesz gyerekfelügyelet április 7-ig, ameddig az iskola- és óvodaszünet tart.

Korábbi sajtóértesülések szerint akár már hétfőtől kötelezővé válhattak volna a FFP2-s maszkok. Ez a feltételezés végül nem igazolódott be, de a megnövekedett kereslet miatt hiány lépett fel FFP2-s maszkokból.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán