Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nő a feszültség Zuglóban: Tóth Csaba szerint Hadházynak és a Momentumnak a fideszes körzetekkel kéne foglalkoznia

Ez a cikk több mint 3 éves.

Egymásnak feszültek az ellenzéki jelöltek az előválasztás miatt, miután a Momentum hétfőn bejelentette, hogy Hadházy Ákost indítja a Budapesti 8. választókörzetben, azaz Zuglóban. Tóth Csaba, aki 2014-ben és 2018-ban is megnyerte a körzetet az MSZP színeiben, ma Fiala János reggeli műsorában reagált Hadházy indulására a 168-on.

Tóth Csaba elmondta, szeptember 24-e óta jól látszik, hogy ez nem róla szól, szerinte a Momentum nagyon szeretné megszerezni a Zuglót, hiszen ez „a baloldal második legerősebb körzete jelen pillanatban”, mivel Tóth Csaba nyert a második legnagyobb arányban 2018-ban.

„Naná hogy ezt nézi ki a Momentum és itt szeretne indulni. Van másik 94 körzet, ahol lehetne indulni és ahol tudnák ezt az embert indítani, aki a korrupció élharcosa, a pártelnök (Fekete-Győr András) elmondása szerint. Választatták volna Felcsútot, egy emblematikus fideszes körzetet vagy bármit. De nem. Ők a könnyen nyerhető zuglói körzetet nézték ki maguknak.”

Felidézte, hogy amikor ő 2010-ben a körzet teljes fideszes győzelme után elkezdett dolgozni, Hadházy még Szekszárdon volt „büszke fideszes képviselő”. 2014-ben változtatni is tudtak, hiszen Tóth megnyerte a választást, Karácsony Gergely pedig a polgármesteri széket foglalhatta el.

„Most ez az ember azt mondja, hogy akkor lehet az országban változás, ha Zuglóban is változás lesz. Hát én nem értem, miről beszél?!

Ő nem tudja, hogy Zuglóban Karácsony Gergelynek hívják az előző polgármestert? Nem tudja, hogy Horváth Csabának hívják a jelenlegi polgármestert? Nem tudja, hogy a tavaly előtti önkormányzati választáson az összes körzetet megnyerte az ellenzék? Nem tudja, hogy kétszer nyertem én országgyűlési képviselőként? Nincs vele tisztában? Milyen változást akar?! Azt szeretné, hogy Fidesz jöjjön vissza Zuglóba, azért dolgozik?”

Szerinte másra nem lehet következtetni, mert ha Hadházy valóban változást szeretne elérni, akkor elmegy olyan helyekre, ahol emblematikus fideszes van, ott feltárja az ügyeket és nyer. „De nem Zuglót nézi ki”. A képviselő elmondta, ők arra készülnek, hogy a jövő évi választáson is ő nyer és megőrzik azt amiért dolgoztak az elmúlt tizenöt évben, mert „Szekszárdon állatorvosi praxist folytató emberként nehéz a Zuglóiak életével foglalkozni”.

A képviselő azt is érdekesnek talája, hogy egy olyan ember mondja, hogy változást szeretne, „akinek az ország a Fidesz jelenelegi kétharmadát köszönheti”. 2018-ban már az LMP társelnöke volt, és pártja akkor nem vett részt az összefogásban. Pedig, ha akkor csatlakoznak, ma nem lenne kétharmad és alkotmánymódosítások.

„Hadházy úgy váltogatja a pártjait, mint más az alsógatyáját.” – fogalmaz Tóth, aki szerint a közvélemény pontosan látta, hogy hogyan lett fideszes képviselőből LMP-s, és most éppen hogy kötött ki a Momentumnál.

A teljes beszélgetés itt megtekinthető:

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfőn Bosnyák téri sajtótájékoztatón jelentette be Fekete-Győr András a Momentum elnöke és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, hogy Hadházy a párt támogatásával indul majd el Budapest 8. számú egyéni választókerületében, ahol az előválasztáson így Tóth Csabát, a Magyar Szocialista Párt jelenlegi országgyűlési képviselőjét hívja majd ki.

Hadházy akkor lapunknak elmondta, Zuglóban a sajtó feltárt olyan ügyeket, amelyekben legalább is árnyék vetült a helyi politikára, és úgy tűnik, hogy kormánypárti politikusokkal együttműködve nem átlátható módon történt meg a közpénzek elköltése.

Szerinte indulása a kerületben ezért üzenetértékű, azt jelenti, hogy „nem csak ígérgetjük, hogy ezen az oldalon is következményei lesznek a botlásoknak.”

Hadházy Ákost hétfői indulás-bejelentése óta támogatásáról biztosította a CivilZugló Egyesület, aminek elnöke Várnai László kerületi önkormányzati képviselő. Hadházy és Várnai közös videóval jelentették be az együttműködésüket, ebben úgy fogalmaztak, akkor lehet csak az országban változás, ha Zuglóban is változás lesz.