Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Deutsch Tamás kizárását kezdeményezik az Európai Néppárt képviselői

Ez a cikk több mint 3 éves.

Szájer József botránya után Deutsch Tamás is bajban van Brüsszelben, igaz egészen más okokból, írja a Népszava brüsszeli információk alapján. Az EU-t a jogállami kritériumok miatt gestapózó fideszes EP-képviselő kizárását a megszólalás miatt több néppárti frakciótag is kezdeményezi Manfred Weber frakcióvezetőnél.

A kezdeményezők szerint a Deutsch által használt szerencsétlen történelmi párhuzam a Néppárt minden brüsszeli képviselőjére nézve sértő, és „kirívóan és tűrhetetlen módon torzítja el a történelmi tényeket.

Éppen ezért a frakció kizárást kezdeményező tagjai aláírásgyűjtésbe kezdtek, a frakció pedig december 9-én már dönthet is arról, maradhat-e tag Deutsch.

A fideszes EP-képviselő még Manfred Weber néppárti frakcióvezető november 24-i szavaira reagálva, egy nappal később nyilatkozta azt az ATV vitaműsorában, hogy

„Ha nincs semmi takargatnivalód, akkor nem kell félned. Én jól emlékszem, hogy a Gestapónak és az ÁVO-nak ugyanez volt a jelszava. Ezt mondták. Mintha az lenne a történelmi tapasztalata az abban az időben Németországban és Magyarországon élőknek, hogy azoknak is tömegesen volt félnivalójuk, akiknek nem volt semmifajta takargatnivalója nem volt.”

Mint ismert ma derült ki az is, Szájer József fideszes EP-képviselő és a fideszes képviselőcsoport brüsszeli frakcióvezetője elismerte, vasárnapi lemondásának oka az volt, hogy kiderült, részt vett egy brüsszeli szexpartin a koronavírus-lezárások ellenére, onnan az ablakon próbált menekülni, de a rendőrök később elfogták, és hátitáskájában drogot is találtak.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd