Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Megerősítette Szájer József, hogy ő bukott le a pénteki brüsszeli orgián

Ez a cikk több mint 3 éves.

Frissítés, 17.30: Egyes sajtóinformációk szerint a szexpartiként leírt, de Szájer által „házibulinak” jellemzett eseményen rajta kívül az ugyancsak LMBT-kritikus lengyel kormány diplomatái is részt vehettek.

Frissítés, 17.00: A brüsszeli ügyészség a számos megkeresésre hivatkozva hivatalos közleményt adott ki a történtekről, amelyet a 444.hu is átvett. Elmondásuk szerint péntek este fél 10 táján kaptak lakossági bejelentést egy, a Covid-tiltások ellenére megtartott nagyobb összejövetelről.[1]

A helyszínre kiszállva a korlátozások megsértése miatt a rendőrség nagyjából 20 embert figyelmeztetett, de érkezésük után egy járókelő felhívta a figyelmüket arra, hogy egy ember az ereszcsatornán lecsúszva, hátizsákkal távozott a helyiségből. Őt az intézkedő rendőrök ugyancsak megállították,de mivel semmilyen irat nem volt nála, lakására kísérték, ahol diplomata útlevéllel igazolta magát, hátizsákjában viszont drogot találtak.

Így, míg a helyszínen a többiek csak a járványkorlátozások megsértése miatt kaptak figyelmeztetést, Szájerrel kapcsolatban a kábítószerek birtoklása miatt is nyomoznak.

Időközben az MSZP egymondatos közleményben reagált a mai botrányra, azt írták:

„A Fidesz valódi családpolitikája: Borkai Zsolt, Kaleta Gábor, Szájer József.”

Az LMP társelnöke, Schmuck Erzsébet pedig reakciójában úgy fogalmazott:

„A Szájer-ügy rámutat, itt lenne az ideje, hogy a Fidesz tisztázza, mennyire illik bele a magukról alkotott hazug képbe, egy a járvány időszakban az ereszen lemászva menekülő EU parlamenti képviselő képe?

Magukra nézve, mennyire tartják fontosnak az általuk oly sokszor hangoztatott keresztényi családmodellt, a szabályok betartását, az LMBTQ emberek elfogadását.

A Fidesz a saját embereire is rákényeszeríti, hogy hazugságban éljenek.”

Korábban írtuk:

Hivatalosan is megerősítette Szájer József, a Fidesz lemondott EP-képviselője, hogy ő bukott le múlt pénteken egy brüsszeli razzia során, mivel egy Covid-szabályokat be nem tartó orgián vett részt.

„A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam”

– írta közleményében a képviselő, aki vasárnap jelentette be, lemond brüsszeli mandátumáról.

A belga, francia nyelvű DH ma reggel írt arról, hogy pénteken a rendőrség 25 embert, többségében férfiakat állított elő a helyszínen, közöttük volt a fideszes képviselő is. A flamand nyelvű HLN portál tette először közzé a személyére vonatkozó, egyértelműen Szájerre utaló részinformációkat az ügyben, amelyben a Belga Királyság főügyésze délutánra ígért részletes sajtótájékoztatót.

A helyi lapok értesülései szerint a képviselőnél drogot is találtak, a helyiségből az ereszcsatornán próbált menekülni.

Szájer a droggal kapcsolatos vádakat tagadta, elmondása szerint a nála talált extasyból ő nem fogyasztott:

„A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom.

[…]

Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre.”

zárta a volt képviselő a Magyar Hangnak kiadott közleményét az ügyben.

Az esettel kapcsolatban korábban sajtóközleményben érdeklődött a kormánytól a Demokratikus Koalíció, miután brüsszeli lapok név nélkül megírták az információt.

A DK szóvivője, Barkóczi Balázs emlékeztetett, az egyik lap megírta, a képviselő a rendőrség elől az ereszcsatornán próbált meg elmenekülni, és nemrég le is mondott pozíciójáról.

„Az elmúlt napokban csak egyetlen magyar EP-képviselő mondott le mandátumáról: Szájer József.”

-tette hozzá.

„Szájer úr, legalább a terembérletet EP-keretből fizették? A belga járványügyi intézkedések megszegése is a Brüsszel elleni, orbáni szabadságharc része? A keresztény-konzervatív családmodellnek ezt az értelmezését is beleírják majd az Alaptörvénybe?”

így reagált a megszellőztetett értesülésekre Facebook-oldalán Tordai Bence, a Párbeszéd parlamenti képviselője is, megerősítve, ő is választ vár a kormánypárttól az esettel kapcsolatban.

[1] – Helyesbítés (2020. 12. 03.) – A Twitteren korábban brüsszeli újságírók sora valószínűsítette, hogy a helyszín a brüsszeli Rue des Pierres 57 lehetett. Ezt az információ azóta tévesnek bizonyult, így azt töröltük a cikkből.

Címlapkép: MTI / Varga György