Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Migránsozással és szivárványozással avatta Orbán a Trianon-emlékművet

Ez a cikk több mint 3 éves.

Orbán Viktor miniszterelnök augusztus 20-án, délelőtt avatta fel az Összetartozás-emlékművet a Kossuth téren. Az avatóbeszédben a kormányfő arról értekezett, hogy Nyugat-Európa lemondott a keresztény Európáról. Orbán szerint Nyugat-Európa migrációval, családok „szivárványosításával” és „nyitott társadalmakkal” kísérletezik.

A beszédben természetesen elhangzott a határok védelme, amit Közép-Európa a nyugatiakhoz képest tesz. „Migránsok helyett a saját gyermekeinkre hagyjuk a hazánkat” – fogalmazott Orbán.

A kormányfő szerint az „európai egység alfája és omegája” az, hogy Európa „egyik fele sem kényszeríti a másikra saját élet- és világfelfogását”. Orbán szerint a Nyugat elvesztette vonzerejét.

„Ez felhívás, sőt sürgető kiáltás is azokhoz a közép-európai népekhez, amelyek életüket egy megújított keresztény világban képzelik el, hogy rá kell találniuk az együttműködés útjára, meg kell találniuk azt a formát, amely egyszerre garantálja nemzeti önállóságukat, a közép-európai népek szövetkezését, és hozzájárul az európai egységhez is.”

– fejtette ki a miniszterelnök az emlékműről.

Orbán szerint „a közép-európai népek a lengyel vezérhajó körül okosan elrendeződve maguk szabják meg sorsukat”.

A „szivárványosításról” és a „migrációval való kísérletezésről” Orbán Viktor nem árult el beszédében túl sokat, mindazonáltal az utóbbi napokban Budapest Pride rendezvényeit sorozatos támadások érik Budapesten.

A Mérce több alkalommal is beszámolt a héten a Pride különböző rendezvényeinek szélsőjobboldali megzavarásának kísérletéről.

A hétfői incidens után a Budapest Pride egyik keddi programját is megpróbálták megzavarni szélsőjobboldali tüntetők, ezúttal a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai mentek ki a 8. kerületi Loffice-hoz, ahol a Szivárványcsaládokért Alapítvány tartott kerekasztal-beszélgetést a szivárványcsaládokról.

A helyszínen jelenlévő kollégánk szerint a demonstrálók 20-30-an lehettek, a HVIM-hez pedig csatlakozott még néhány szélsőjobboldali tüntető, köztük a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalomból ismert Budaházy Edda is. A Pride egyik szervezője a Mércének elmondta, megkérték őket, hogy ne menjenek be a rendezvényre, de ők így is egészen az ajtóig mentek, tehát – a rendezők szerint – engedély nélkül léptek be egy magánterületre.

A kiérkező rendőrség mindenkit igazoltatott, miután a tüntetők szervezőket és más jelenlévőket is verbálisan bántalmaztak, illetve az elején hangoskodtak, molinókat mutattak fel és rendezők arcához közel tartották a megafont – nyilatkozta a Pride egyik szervezője.

(MTI, Magyar Hang)

 

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd