Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gulyás Gergely: „szeptember elsejétől lehetőség szerint ne szervezzenek külföldi utazást”

Ez a cikk több mint 3 éves.

A holnapi nemzeti ünnep (augusztus 20, azaz államalapítás ünnepe miatt) a mai napon tartotta meg szokásos csütörtöki Kormányinfóját Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

Arról számolt be, hogy elsősorban a járványügyi helyzetet értékelték a mai kormányülésen, figyelembe véve, hogy az európai koronavírus helyzet egyre rosszabb, az ilyen emelkedések pedig néhány hét késéssel ugyan, de a magyar helyzetre is hatással vannak. Gulyás azt mondta, enyhítésről egyelőre szó sem lehet, hiszen a kontaktkutatás alapján egyértlemű, hogy külföldről hurcolják be a betegséget.

Egyetlen módosítást tettek az országok besorolásával kapcsolatban: Norvégia besorolása az Operatív Törzs javaslatára sárgából zölddé válik.

Gulyás Gergely arról is beszámolt, hogy a tanévre készülve új szabályokat kell majd kidolgozni és elfogadni, az Operatív Törzs hamarosan javaslatot nyújt be erről.

A miniszter viszont elég sokat sejtetően azt tanácsolta, hogy szeptember elsejétől lehetőség szerint senki sem szervezzen külföldi utazásokat.

Az esetleges határzárakat, lezárásokat a kormány vis maior helyzetként fogja kezelni, és segít majd kezelni az esetleges veszteségeket.

Gulyás arról is beszélt, hogy a kormány 2,5 milliárdot biztosít a Teniszszövetség részére, amelyből megkezdődhet a konszolidáció, a szövetség elnökével, Lázár Jánossal már egyeztettek is. Ezen kívül engedélyezték az újabb Álmok Álmodói kiállítást, ezzel összefüggésben a Millenáris a jövőben közcélú alapítványként fog működni.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt