Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lemondott posztjáról az Index.hu Zrt. frissen megválasztott vezérigazgatója, Ződi Zsolt

Ez a cikk több mint 3 éves.

Frissítés, 06.30, 15:30: Az Index főszerkesztője, Dull Szabolcs szolgálati közleményben azt írja: a történések a szerkesztőség feje fölött zajlanak, ráhatásuk nincs. „Egy hét alatt két vezérigazgató távozott, és egyelőre mi sem tudjuk, ki lesz a következő a poszton. És azt sem tudjuk, milyen változtatások véghezviteléről van szó” – írja. A teljes szöveg itt olvasható.

A mai naptól vezérigazgató nélkül működik tovább az Index.hu Zrt., a frissen felkért Ződi Zsolt ugyanis a cégből és a posztról is távozik, írja a Kreatív Online.

Bodolai László, az igazgatótanács elnöke a Kreatívnak eljuttatott közleményben azt írja: ugyan vezérigazgató nélkül, de továbbra is zavartalanul működik tovább az újság.

„Sajnálom, hogy Zsolt barátom felmondott, de azt azért köszönöm neki, hogy még az elején jelezte, hogy nem tudja ellátni a tisztséggel járó kötelezettségeket”

– írja Bodolai.

Az Index.hu Zrt. pénzügyeivel kapcsolatban arról számolt be, hogy igyekeznek minél hamarabb tartós megoldást találni „a fennálló cash-flow problémára”, ugyanakkor megjegyzi, hogy ez nincsen hatással az Index napi szintű működésére, a lap független tartalomgyártására.

A távozó Ződi Zsolt a közlemény szerint azért mond le posztjáról, mert túl nagynak érzi a feladatot:

„Döntésem oka egyszerű: miután megismertem a cég pénzügyi helyzetét, arra jutottam, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghez vitele túl nagy feladat számomra. Sajnálom, ha esetleg Bodolai László barátomat ezzel most nehéz helyzetbe hoztam”

Ződi hozzátette: továbbra is „hű olvasója” marad a Indexnek, naponta követi majd a független tartalmakat.

A cég előző vezérigazgatója, Pusztay András pontosan egy héttel ezelőtt, június 23-án mondott le: Ződi Zsolt jogászt ezután kérte fel Bodolai László.

Az Index szerkesztősége június 21-én riadót fújt, ugyanis úgy érezték, veszélybe került a lap függetlensége. Ezután egy nappal hívták vissza Dull Szabolcs főszerkesztőt, arra hivatkozva, hogy ő szivárogtatta ki a 24.hu-nak azt az átalakítási tervet, amely szerint a szerkesztőség egy részét külsős cégekbe szerveznék ki. Dull hevesen tiltakozott az átalakítási terv ellen, a cikkben ötletgazdaként Gerényi Gábort, az Index egyik alapítóját nevezték meg, aki bár 2012-ben otthagyta a portált, a médiától nem szakadt el. Gerényi egykor a Mandinert kiadó vállalkozás ügyvezetője volt, jelenleg közösen tulajdonolja az Azonnalit Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselővel.

Két és fél hónappal ezelőtt a TV2 elnöke, Vaszily Miklós lett a tulajdonosa az Index hirdetéseit is értékesítő Indamedia Csoportnak. Vaszily a TV2 előtt a kormányközeli Echo TV, valamint az állami média vezérigazgatója is volt, de korábban az Indexnél dolgozott vezetőként.

Címlapkép: Ződi Zsolt