Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Időseket látogattak maszk, kesztyű és távolság betartása nélkül fideszes képviselők

Ez a cikk több mint 3 éves.

Úgy tűnik, hogy a fideszes politikusok egy része már nem különösebben, vagy legalábbis nem mindig aggódik az idősek miatt. Ez derül ki a 444 által kiszúrt Facebook-posztból, amin Tiba István fideszes parlamenti képviselő büszkélkedik hajdúböszörményi vállalkozók által 50 rászoruló családnak felajánlott segélycsomag kiosztásával.

Az országgyűlési képviselőt elkísérte a PR-akcióra Fórizs László, Hajdúböszörmény alpolgármestere és Molnár Imre, helyi fideszes képviselő is. A poszthoz mellékelt képek alapján nem csak a másfél méter távolság betartása okozott nehézséget az adományfutároknak,

de konkrétan még az érintés is belefért nekik.

A fideszes képviselő képén jól látszik az érintés (kép eredetije: Facebook/Dr. Tiba István)

A pénteki látogatások után Tiba szombaton teljes nyugalommal osztotta meg egyébként az Operatív Törzs felhívását, melyben a maszkviselés és a távolságtartás szabályainak betartására hívják fel a figyelmet a járványügyi szakemberek.

Az Operatív Törzs szombati tájékoztatóján még nem szerepelt a fideszes képviselő pénteki lazaságának alapot adó információ. A kormány a veszélyhelyzetet előre láthatóan június 20-ig még fenntartja.

Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa ezeken túl kérdésre válaszolva közölte, ahogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az egészségügyi szakma egy-egy kezelést ajánl vagy inkább nem javasol, úgy az itthon alkalmazott gyógyító módszereket is ehhez illeszkedve változtatják.

Kitért arra is, hogy a koronavírus terjedhet tárgyak által is, ezért javasolt továbbra is a fertőtlenítés. Ezzel együtt továbbra is fontos a távolságtartás és a maszkhasználat is ahhoz, hogy ez a járvány ne terjedjen tovább – emelte ki.

(444)