Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kövér László „megfejtette”: az ellenzék nem a magyar nemzet része

A magyarországi balliberális ellenzék a globalista, nemzetellenes hálózat része, a nyugat-európai véleményformálók az ő szándékosan téves információikra, rágalmaikra alapozzák a maguk propagandahadjáratát – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Demokrata című kormánypárti lap szerdai számában.

Az MTI összefoglalója szerint a rendszerváltozásról szólva a házelnök azt mondta: inkább tartja nagy átverésnek a 30 évvel ezelőtt történteket, mint forradalomnak. Mégis úgy gondolja: el kell ismerni az akkori történések jelentőségét, a résztevők történelmi szerepét, „hiszen egy idegen fegyveres megszállásnak és egy népelnyomó diktatúrának vetettünk véget 1990-ben”.

Az is igaz, hogy visszaszereztük nemzeti szuverenitásunk 20. század végén elérhető teljességét, amelyet részben az uniós intézményekkel együtt gyakorolunk – tette hozzá.

A 2010-es kormányváltást sorsdöntőnek ítélte. Rámutatott: akkor „az idegen érdekeket szolgáló balliberális kormányzatok hibáinak és bűneinek következtében szinte minden anyagi erőforrás kezdett kicsúszni a kezünkből”, a visszaszerzett szuverenitás szinte teljesen kiüresedett.

A Magyarországot támadó hangokról szólva kijelentette: ők nem azért fordulnak az ország ellen, mert rosszul informáltak, hanem, mert ez a megbízatásuk, ahogy a nemzetközi média egy része is összehangoltan fest ellenségképet saját közvéleményük számára, hogy elfedjék egy olyan nemzeti politika valóságát, amely túlságosan vonzó lehet más országok polgárai számára is.
A koronavírus-helyzet kezelése érdekében született törvénnyel kapcsolatban pedig szerint nem válik el egymástól a nemzetközi kifogás és a hazai ellenzéki bírálat, a kettő egy és ugyanaz – mondta.

„A magyarországi balliberális ellenzék a globalista, nemzetellenes hálózat része, a nyugat-európai véleményformálók az ő szándékosan téves információikra, rágalmaikra alapozzák a maguk propagandahadjáratát. Ez az ellenzék nem a magyar nemzet része, hanem ennek a világelitnek a komprádor alakulata”, fogalmazott, és Rákosi Mátyáshoz vagy Gerő Ernőhöz hasonlította őket.

Hozzátette: a törvény a legmagasabb fokú demokratikus garanciát adja az által, hogy az Országgyűlés kezébe adja a kormány felhatalmazását. A kormány a szükségesnél egy perccel sem élhet tovább azokkal az eszközökkel, amelyeket a parlament utalt a rendelkezésébe – tette hozzá.

A nemzetközi nyomásgyakorlást a magyar kormányra a Harmadik Birodalom utolsó háborús évéhez hasonlította, amikor már mindenki tisztában volt azzal, hogy elveszítették a háborút, de senki nem tudott időben véget vetni az őrületnek, megakadályozva a súlyos veszteségeket. „Mintha a brüsszeli bunkerben ülő globalista vezérkar sem hinne már a győzelemben” – fogalmazott.

Soros Györgyről szólva kijelentette: ő egy láthatatlan hatalmi gépezetnek, a világban jelen lévő „mélyállamnak” a neki szánt szerepet alakító figurája.

Arra a kérdésre, milyenné válhat a világ a járvány után, azt felelte: várhatóan eltűnik a napjainkban eluralkodott fennhéjázó, öntelt magabiztosság, de nem véglegesen, csak egy időre. „Nagy tétekben azért nem mernék fogadni arra, hogy a józan ész csak egy picit felülkerekedve módosítja a világ folyását” – fogalmazott. Szerinte túlságosan nagy érdekek kötődnek ahhoz, hogy a világ jelenlegi működési modelljét fenntarthassuk.

Mindazonáltal a válság kezelése során a nemzeti közösségek megerősödése és intézményeik megerősítése szempontjából értékes tapasztalatokat szerezhetünk, amelyek javíthatják esélyeinket a jövőben elénk álló próbatételekben – fűzte hozzá.

Az nem újdonság, hogy a Fidesz politikusai rendre kitagadják a nemzetből az ország politikailag másképp gondolkodó felét, itt rengeteg szöveghelyt idézhetnénk Orbán Viktortól és Kövér Lászlótól is.

Ami viszont említésre méltó tendencia, hogy az elmúlt hétben megnőtt a kormánypártok ellenzékkel szembeni támadásainak intenzitása.

A mostani interjú mellett elég csak felemlegetnünk, hogy a kormánymédiában sorra jelennek meg az olyan cikkek, amelyek nem csupán a nemzetből tagadják az ellenzékieket, de emberi mivoltukat is megkérdőjelezik: Szabó Tímeáról a Magyar Nemzet azt írta, „egy titkos szigeten lévő, illegális laboratóriumban hozták létre egy kullancs és Lendvai Ildikó DNS-éből”, a Magyar Hírlap pedig egyenesen férgezésbe kezdett.

A támadások erősödése azt is jelezheti, hogy a kormány a technikai járványkezelés helyett egyre inkább a vírus politikai és kommunikációs kezelése felé mozdul el. Az utóbbi hetekben már megindult a felelősséghárítás – a fő célpont a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat lett -, most pedig beindulnak azok a szólamok, amelyek újra aktiválni, erősíteni akarják a párthovatartozás identitáselemeit. Ezeknek hangsúlyozásával a Fidesz saját bázisának esetleges lemorzsolódását tudja elejét venni.

(Mérce / MTI)

Címlapkép: MTI/Kiss Gábor