Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kórházigazgatót rúgott ki Kásler Miklós, mert az nem tudott elég ágyat felszabadítani

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere menesztette dr. Cserháti Pétert, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatóját posztjáról, mert az a minisztérium tájékoztatása szerint nem teljesítette a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait a koronavírus-járványra való felkészülésben.

A tárca Magyar Nemzethez eljuttatott közleménye szerint

„Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnek április 15-re biztosítania kellett volna az új koronavírussal megfertőződött betegek számára több mint kétszáz ágyat, ebből április 10-én még egyetlen ágy sem volt erre a célra az OORI-ben, és április 16-ra az előírt tizedét sem ígérte a főigazgató az utasításban szereplő ágyszámmal szemben. Az intézetben ellátott rehabilitációs betegek áthelyezéséről nem gondoskodott. Mindez ellentétes az ágazati elvárással és a kórháznak adott feladatszabással. A megfelelő felkészülést nem végezte el a főigazgató, komolyan veszélyeztetve ezzel a járvány elleni sikeres védekezést és betegellátást.”

Az Index számolt be még márciusban ugyanerről az intézményről, amikor a koronavírus-járvány miatt az amputáltak részlegéről hazaküldtek minden beteget a járvány elmúltáig. A részleg főként balesetben lábukat vesztetteknek nyújtottak komplex kezelést, akiknek most így otthon kell megoldaniuk a saját ellátásukat, akiknek ez nem megy, a helyi önkormányzathoz fordulhat segítségért.kórház

A 24.hu nyomán a Mérce is beszámolt róla vasárnap, hogy a Jahn Ferenc Kórház krónikus belgyógyászati osztályáról nagypénteken kaptak telefont a betegek hozzátartozói, hogy keddig haza kell vinniük javarészt idős, súlyos állapotban lévő rokonaikat.

A portálnak egy név nélkül nyilatkozó hozzátartozó, akinek édesanyja hónapok óta fekszik a kórház krónikus belgyógyászati osztályán azt mondta, pénteken kaptak egy hívást az osztályvezető főorvostól, aki azt kérdezte, mikor tudnak menni a betegért, hogy keddig hazavigyék.

 Az osztályon hospice jellegű ellátás folyik, illetve palliatív ellátást igénylő daganatos betegek fekszenek itt, akiknek folyamatos ellátásra és ápolásra van szükségük.

A hozzátartozó elmondta édesanyjához hasonlóan sokan járásképtelenek, infúziót kapnak, amit otthoni körülmények közt nem tudnának megoldani. Ahogy a betegek közt nagyszámú demenciában szenvedők szaktudást igénylő ellátását sem.

(Magyar Nemzet)
Címlapkép: MTI/Mónus Márton