Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Budapesten vitamingyűjtéssel, Zalaegerszegen bevásárlással segítik a koronavírusnak leginkább kitett időseket

Ez a cikk több mint 4 éves.

Vitamingyűjtésbe kezd a Budapest Mike Maffia, hogy olyan idős, rászoruló embereknek segítsenek a koronavírus elleni védekezésben (is), akik a leginkább veszélyeztetettek, mégis a legkevésbé tehetik meg, hogy pénzt költsenek az egészségükre.

A vitaminadományokat az idősgondozásba, a hajléktalanellátásba, illetve olyan bentlakásos intézményekbe juttatják el, ahol többnyire idős és/vagy legyengült immunrendszerű emberek élnek, lábadoznak. Amennyiben nagy mennyiségű adomány érkezik, úgy újabb és újabb intézményeket tudnak ellátni, az akció határozatlan ideig tart.

A Budapest Bike Maffia működéséről nemrég írt cikkünk itt olvasható.

A szervezet vitamintabletták, vitamin cseppek, multivitaminok, vitaminos pezsgőtabletták, papírzsebkendő, szappan és kézfertőtlenítő formájában várja az adományokat, amelyeket minden hétfőn és pénteken a XII. kerületi Bagázs Bazárban lehet leadni. Igyekeznek több átvevő pontot is kialakítani (ezzel kapcsolatban érdemes az adománygyűjtés Facebook-eseményét figyelni), a legtöbb ellátó intézménybe ugyanis a járványügyi helyzet miatt tilos a belépés.

A Budapest Bike Maffia első körben 200 ezer forint értékben fog a felsorolt termékekből vásárolni, de felajánlások reményében felvette már a kapcsolatot gyártókkal is, illetve pénzbeli adománnyal bárki hozzájárulhat a gyűjtéshez.

Bankkártyás támogatásért kattints ide, vagy banki átutalásért kattints ide.

A közleménybe írd be: Vitaminboom

„Helyzet van, beleállunk! Amit jelenleg tehetünk, hogy felkészülünk. Nem csak lelkileg, de testileg is”

– írják.

Amellett, hogy a kormány, illetve az önkormányzatok által bejelentett iskola, óvoda és bölcsőde bezárások gyors önszerveződést és szolidaritást igényelnek a társadalom részéről annak érdekében, hogy azok a gyerekek is megfelelő ellátást és felügyeletet kapjanak, akiknek a szüleik nem tudnak otthon maradni, a környezetünkben élő idős honfitársainkra is fontos kiemelten odafigyelnünk, nekik ugyanis a jelenlegi helyzetben nem ajánlott sűrűn közösségbe járni.

Erre hívja fel a figyelmet egy ma indult kezdeményezés is Zalaegerszegen, ahol jó szándékú állampolgárok Facebook-csoportot indítottak azért, hogy minél több idős embernek segítsenek olyan mindennapi dolgok elvégzésében, ami most fokozott veszélyt jelenthet rájuk nézve.

„Most kell az összefogás! Segítenél idős embereknek bevásárolni, postára menni, gyógyszereket kiváltani? Zalaegerszeg most (is) összefog!”

– írják.

A csoportban bárki felajánlhat, illetve kérhet is segítséget.

A koronavírusnak 10 nap alatt 30 fertőzöttje lett Magyarországon. Egy ember már ki is gyógyult belőle, 79-en pedig karanténban vannak jelenleg. A koronavírusról bővebben a kormány információs oldalán, illetve az ott megadott elérhetőségeken lehet tájékozódni.

(via Sokszínű Vidék)