Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Videóüzenetben szólították fel Eszenyi Enikőt, hogy érdemben válaszoljon az ellene felmerült vádakra

Ez a cikk több mint 4 éves.

Gulyás Márton Eszenyi klubrádiós interjújára adott reakciója után Néder Panni a Facebookon Eszenyi Enikőnek címzett videóüzenetben reagált a Vígszínház igazgatójának ATV-s interjújára. Ebben sorra veszi Eszenyi az újságíró kérdéseire adott válaszait, és felszólítja a társulat tagjainak aggályai ellenére újraválasztott vezetőt, hogy a válaszok kikerülése helyett reagáljon érdemben a vele szemben felmerült vádakra.

Néder szerint Eszenyi hol kikerüli a kérdést, hol pedig konkrét hazugságokkal válaszol. Szerinte nagyon fontos tisztázni, hogy semmiféle cselszövés nem áll e mögött a dolog mögött, hiszen ő a saját történetét már két és fél éve nyilvánosságra hozta, akkor az elég nagy port is kavart, ahogy Molnár Áron és Fenyvesi Lili is már korábban beszélt az őket ért sérelmekről.

„Ezek nem most láttak napvilágot, csak most robbantak nagyot. Fenyvesi Lili egy veled készült interjú után jelentkezett a szerkesztőségben, ezzel tulajdonképpen egy láncreakciót indítva el, ezek szakmai berkeken belül köztudott dolgok. Természetesen igaz, hogy most igazgatóválasztás zajlott, de talán ezért most azok is jobban hallathatták a hangjukat, akik eddig ezt nem tudták megtenni.”

Eszenyi az olyan kérdésekre, hogy van-e a vádaknak alapja, úgy válaszol, hogy nem szeretné azokat kommentálni – Néder ezt az eljárást teljességgel felháborítónak tartja, mivel az igazgatónő így kikerüli a választ.

A rendezőnő elmondja: megérti, hogy ehhez mélyebb szembenézésre van szükség, de ezeket az állításokat, amikhez a meglévő társulati tagok mellet több korábbi tag is csatlakozott, ennyivel elintézni felháborító.

„Felszólítalak, hogy vedd komolyan a volt kollégáid nyilatkozatait, vedd komolyan a történeteiket és reagálj érdemben. Ülj le, gondold át a dolgokat úgyis koronavírus van, nem zajlanak előadások a Vígben így talán lesz időd átgondolni ezeket a dolgokat.” 

Tegnap kiderült az is, hogy a társulat szakszervezetének mindössze 5 százaléka szavazott Eszenyire, a többi tag Rudolf Péter igazgatósága mellett tette le voksát. Hegyi Barbara, aki  a szakmai bizottságban a társulatot képviselte, feltehetően szintén Rudolfot támogatta a választáson, de a minisztériumi küldöttekből és önkormányzati képviselőkből álló bizottság végül így is Eszenyinek adott újabb mandátumot.

Az ATV szóban forgó interjúja itt megtekinthető.

Címlapkép: Eszenyi Enikő Facebook-oldala.