Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Légy szolidáris: a járvány miatt kiürített kollégiumok lakóinak keres szabad ágyat a Hallgatói Szakszervezet

Ez a cikk több mint 4 éves.

A tegnap életbe léptetett veszélyhelyzet miatt nem csak az egyetemeket zárják be, de az egyetemi kollégiumokat is kiürítik, az ott lakó diákoknak ki kell költözniük, és haza kell menniük legkésőbb március 16-ig (vagyis jövő hétfőig). Maradni csak méltányossági engedély alapján lehet majd (ami nemsokára elérhető lesz a Neptunban), a nemzetközi és külhoni hallgatók maradása egyelőre megengedett.

Mindenki másnak viszont ki kell költöznie, méghozzá alig néhány nap alatt. A Hallgatói Szakszervezet (HASZ) épp ezért most szolidaritási kezdeményezést hirdetett. Mint írják:

„Ha van egy szabad ágyad vagy kanapéd, amit fel tudsz ajánlani egy hallgatótársunknak jelentkezz! Ha bevállalod, hogy vigyázol néhány holmira a következő napokban, írj nekünk! Légy szolidáris!”

A HASZ jelezte azt is, hogy akinek sürgősen ágyra van szüksége, vagy segítségre, hogy a holmiját valahová el tudja helyezni, keresse őket akár a Facebookon, vagy a [email protected] címen, és megpróbálnak neki segíteni. Ugyanitt várják a szabad ággyal rendelkezőket is, akik szolidáris alapon tudnának lakhatást biztosítani a kollégistáknak.

FRISSÍTÉS:

Ezen a térképen lehet követni, hol vannak szolidáris szállások.

A teljes poszt itt érhető el: