Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szemtanúk szerint szándékosan az ünneplő tömegbe hajtott egy sofőr Németországban, gyerekek is megsérültek

Ez a cikk több mint 4 éves.

Frissítés 18:19: A Deutsche Welle riporterének, Rebecca Staudenmaier-nek egy rendőrségi szóvivő azt nyilatkozta, hogy minimum harmincan sérültek meg.

Frissítés 17:36: A Hessenschau tartományi lap azt írja: haláleset nem történt, 13 sérültről tudnak, őket kórházba szállítják. A szemtanúk szerint a sofőr egy Mercedes márkájú kocsival, délután fél háromkor hajtott a tömegbe. Az elkövető egy 29 éves német állampolgár, a jelenlegi információk szerint valószínűleg nem szélsőséges nézetek miatt elkövetett merényletről van szó.

Letartóztattak egy sofőrt a németországi Volkmarsen városban, miután egy farsangi, karneváli felvonuláson az ünneplők közé hajtott – írja a Guardian. A hatóságok egyelőre nem erősítették meg, hogy merényletről lenne szó. Cikkünk frissül. 

A szemtanúk szerint úgy tűnt, mintha direkt gyerekeket célzott volna a sofőr, valamint hogy láthatóan nem törődött a rendőrség által felállított kordonokkal, teljes gőzzel hajtott neki a menetnek. Mintegy tizen sérülhettek meg, köztük kisgyerekek is.

A rendőrség elfogta az elkövetőt, ám arról nem nyilatkoztak, hogy baleset történt-e, vagy az autós szándékosan hajtott a tömegbe.

Németországban egyébként is feszült a helyzet: múlt héten az elmúlt évek legbrutálisabb rasszista merényletét hajtották végre Hanau városában.

Címlapkép: Kép: Twitter