Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Éppen Simicska támadásának 5. évfordulóján vált főszerkesztőt a Magyar Nemzet

Ez a cikk több mint 4 éves.

Éppen az úgynevezett „G-nap”, tehát Simicska Lajos oligarcha és Orbán Viktor miniszterelnök látványos szakításának ötödik évfordulóján vált főszerkesztőt a kormánypárti Magyar Nemzet – tudta meg az Azonnali.hu.

Az eddigi főszerkesztő, Ballai Attila sportújságíró helyére az Mediaworks Zrt. központi, online főszerkesztőségét eddig vezető Toót-Holló Tamás érkezik majd. Az eddigi főszerkesztő-helyettesek – Villányi Gábor és Tábori Gabriella – mellé pedig a Délmagyarország nemrég távozott főszerkesztője, Pósa Árpád érkezik majd.

Ballai a továbbiakban viszont éppen a Magyar Nemzetet is kiadó Mediaworksnél folytatja, mint a sportüzletág főigazgatója – ehhez tartozik az összes termékük sportrovata.

A Mediaworks átszervezésével ugyanakkor Toót-Holló eddigi pozíciója is megszűnik, az online és a print eddig két különálló szerkesztőségét ugyanis most az ő távozásával összevonják. Így a központi sajtóalapítványhoz tartozó kormánymédia-konglomerátum tartalomgyártása még erősebben koordinálttá válik majd.

Ezt az új Mediaworksos szerkesztőséget fogja koordinálni az a Néző László, aki a nemrég távozó Szakács Árpád helyére érkezett.

Noha az Azonnalinak is feltűnt, furcsa szimbolikus időpont, ugyanis éppen a Simicska-féle „G-nap”, évfordulóján jelentettek be jelentős változásokat, a lap a dátumon kívül, sem bejelentésben, sem pedig a cikkekben nem emlékszik meg erről az időpontról. 2015. február 6-án, a reggeli órákban derült ki, hogy az akkor még az Orbánnal akkoriban egyre elmérgesedő viszonyba kerülő Simicska Lajos által tulajdonolt újság főszerkesztője, Liszkay Gábor és legtöbb munkatársa egységesen távozik az újságtól, ezzel Simicskát aznap lehetetlen helyzetbe hozta.

A hírekre reagálva közölte aznap délután a 24.hu-val folytatott telefonos interjújában azt Simicska, hogy

„Orbán egy g.ci”,

hozzátéve azt is az interjút készítő Nagy Józsefnek, hogy ezt nyugodtan meg is írhatja.

Az ezek után 3 évre ellenzékivé vált Magyar Nemzet azonban, miután a 2018. áprilisi választást a Fidesz fölényesen megnyerte, már másnap bezárt. Néhány hónap szünet után a Mediaworks tulajdonában működő, és a G-nap után beindított Magyar Idők végül 2018 augusztusában felvette a Fidesz régi napilapjának nevét, így az – kis szünet után – ismét Orbánék kézivezérlése alatt indult újra.