Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lázár év eleje alkalmából idén is beszólt a kormánypártnak

Ez a cikk több mint 4 éves.

A hódmezővásárhelyi kormánypárti Promenádnak adott interjút Lázár János, Hódmezővásárhely volt polgármestere, jelenlegi országgyűlési képviselő, melyben a fontos pozícióitól jobbára megfosztott volt miniszter a jelenlegi hódmezővásárhelyi vezetés – lesújtó – értékelése mellett többek között a kormánypárt hogyan továbbjáról elmélkedik. És úgy tűnik tavalyi beszólása után már hagyományként kezelhetjük, hogy januárban odamond egy kicsit a kormánypártnak.

Lázár az interjúban kitér arra, hogy véleménye szerint nem az ellenzék nyert, hanem a Fidesz veszített, mégpedig azért, mert nem a valósággal foglalkozik.

„Ha a Fidesz visszatér arra az útra, hogy a valósággal foglalkozik, akkor képes lesz visszanyerni a szavazói támogatását, sőt, mások bizalmát is hozzáteheti ehhez. Amennyiben viszont nem fordulunk vissza az emberek hétköznapi problémái felé, akkor nagyon kockázatos két és fél éves választási felkészülés áll előttünk.”

Természetesen szóba kerül a volt miniszterből vált botcsinálta vlogger híres ladás műsora, az Egy Ladában Lázárral is, melynek keretében a mezőhegyesi birtok erdőjáró autójában beszélget aktuális kérdésekről a „nép egyszerű gyermekeivel” a birtokos.

Azonban bármennyire is úgy látja, pártja eltávolodott a valóságtól, azért a főnöknek nem szól be: újságírói kérdésre elmondta, Orbánnak van a Fideszben a legerősebb valóságérzéke – miután persze magát is fényezte, miszerint ennek a műsornak a keretében épp hogy az általa képviselt emberekkel találkozik, mondván ez az országgyűlési képviselők legfontosabb feladata.

Továbbá – miután novemberben virágot vitt sírjára – mostanában már szinte megszokott módon Horthy Miklós egykori kormányzót és szélsőjobboldali kurzusát is megdicsérte.

„Megcáfolhatatlan tény, hogy 1919-ben a baloldal tombolása után Horthy Miklós és bajtársai mentették meg az országot a pusztulástól. Ezt az 1920-as években baloldali és liberális politikusok, társadalomtudósok, költők és írók is pontosan tudták és elismerték, ez adta a rendszer legitimációját. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a Horthy-rendszer társadalompolitikája vagy a világháborús szerepvállalása hibátlan vagy bűntelen lett volna. Ugyanakkor tagadhatatlan erény és érdem, hogy az 1920-as évek Horthyja a teljes megsemmisüléstől mentette meg az országot annak a baloldalnak a pusztítása után, amelynek szellemi örökösei ma egy koszorú és egy főhajtás miatt engem gyaláznak a televíziókban és az újságokban.”

Horthy Miklós nagy honvédő hevületében az Antant engedélyével, a román hadsereg hathatós segítségével foglalta el az országot, miután a Népköztársaság és a Tanácsköztársaság idején a Vörös Hadsereg elkeseredett harcok árán próbálta megőrizni az ország területi integritását, és egy olyan társadalmi berendezkedést, mely az ország történelme során először adott jogokat az addig kisemmizett és semmibe vett rétegeknek.

Miután magához ragadta a hatalmat, hívei a kormányzó tudtával és engedélyével őrült vérengzésbe fogtak kommunistákat, zsidókat vagy szimpatizánsaiknak vélt embereket gyilkolva halomra. Uralma negyedszázada alatt a baloldaliakat, munkásokat és a kisebbségeket súlyosan elnyomták, bevezették a zsidótörvényeket, majd egy vesztes háborúban több százezer magyar ember lelte halálát a haláltáborokban vagy a lövészárkokban.

Lázár az interjúban kitér emellett az oktatás, az egészségügy rendbetételének fontosságára, ahogy azt sem felejti el megemlíteni, milyen fontosnak tartja az ember és természet közötti harmóniát, már olyan áderesen fogva meg a környezetrombolás és a klímaváltozás problémáit.

via Promenád / 24 / Alfahír