Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.
Önkormányzati választás 2019.
Főopolgármester-választás eredménye 100%-os feldolgozottságnál
50,86%
KARÁCSONY GERGELY
44,1%
TARLÓS ISTVÁN
4,46%
PUZSÉR RÓBERT
Budapesti polgármesterek
kormánypárti
9
ellenzéki
14
Feldolgozottság: 100%
Megyei jogú városok polgármesterei
kormánypárti
13
ellenzéki
10
Feldolgozottság: 100%
Kattints ide a részletekért!

Lázár: az ország fele nem ránk szavazott

Az Azonnali szúrta ki, hogy Lázár János bement a Makói Városi Televízióba, és olyan keményen osztotta a kormányt, hogy ezúttal Bécs helyett akár Brüsszelig is küldhetik migránsozni meg no-go zónázni.

A kegyvesztett volt miniszter – jelenleg dohányzásügyi államtitkár – elmondta, a rabszolgatörvény

„vitatható és vitatott lépése is a parlamenti többségnek és a kormányzatnak, majd meglátjuk, hogy ez a valóságban hogyan fog működni. Nem vagyok benne biztos, hogy ez a munkavállalók széles körének a támogatását elnyeri, fogalmazzunk finoman.”

Lázár felemlegette, hogy 1990, az első szabadon választott országgyűlés óta nem történt olyan, hogy az ellenzéki képviselők oly módon akadályozták volna a parlamenti munkát, mint a rabszolgatörvény elfogadásának napján.

Lázár elmondta továbbá, hogy habár nem ért egyet azzal, ahogy az ellenzéki képviselők a közmédiánál viselkedtek – mivel ez egy szerinte többek között külföldről kapott feladat, melyet „botrányosan és szánalmasan” hajtottak végre. Azonban véleménye szerint

„egy országgyűlési képviselő, akit a nép megválasztott, minden körülmények között mentelmi jogot és tiszteletet érdemel. Az egy más kérdés, hogy ezzel él vagy visszaél.”

Vagyis az ahogy a rendőrök és a biztonsági őrök az ellenzéki képviselőkkel bántak, vitatható.

Lázár fontos megjegyzése volt továbbá, hogy a fideszes politikusok sokszor lebecsülik a jelenlegi tiltakozások komolyságát, azonban elfelejtik, hogy

az ország fele nem rájuk szavazott,

ezzel bevallva, hogy a Fidesz kétharmados felhatalmazása nem a magyar választók kétharmadától származik – emellett nem lehet tudni, hol van ezeknek a tüntetéseknek a határa. Lázár nem tette hozzá, azonban a felmérések szerint még a kormánypárti szavazóknak is csaknem kétharmada is elutasítja a rabszolgatörvényt.

via Azonnali

Olvass tovább!