Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem indul a győri időközi választáson Glázer Tímea, Borkai korábbi ellenzéki riválisa

Ez a cikk több mint 4 éves.

Nem indul másodszorra a Győr polgármesteri székéért Glázer Tímea, az ellenzék korábbi közös jelöltje – írja a 24.hu.

Az október rendes önkormányzati választáson Borkai Zsolttal szemben a szavazatok kevesebb, mint két százalékkal alulmaradó DK-s jelölt korábban azt nyilatkozta mások mellett a Mércének is, hogy egy esetleges ellenzéki előválasztásnak is boldogan állna elébe.

Mint ismert, Győrben január 26-án azért tartanak időközi polgármester-választást, mert a korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsolt megválasztott polgármester – bár mandátumát átvette, és esküjét is letette – rögtön hivatalba lépése után lemondott a végül szorosnak bizonyuló választási győzelme után.

Borkai lemondása után nem sokkal kiderült: alig több, mint két hónapja maradt az ellenzéknek a jelöltállításra, a 24.hu információi szerint szűkös időkeret miatt nem fog létrejönni az előválasztás.

A Fidesz már két hete megnevezte jelöltjét: a kormánypárt Dézsi Csaba András kardiológust indítja.

Frissítés: Glázer Tímea 13:46-kor posztolt Facebook-oldalára a hírrel kapcsolatban, ő maga is megerősítette, hogy nem indul polgármesternek.

„A győri ellenzéki pártokkal konzultálva meghoztam egy olyan döntést amelyet nem szeretnék megváltoztatni mégpedig azt hogy a január 26.-i időközi polgármester választáson nem kívánok indulni. A közös polgármester jelöltünkket teljes mellszélességgel támogatom és továbbra is Győrért a győriekért szeretnék dolgozni.”

-írja Glázer.

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba