Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Momentum előválasztást javasol Győrben, Glázer Tímea szívesen elindulna

Ez a cikk több mint 4 éves.

Készen állna egy esetleges előválasztásra a győri ellenzék polgármesterjelöltje, Glázer Tímea Borkai Zsolt fideszes polgármester lemondása után. Glázer Tímea a Mércének elmondta, jó ötletnek tartaná Kerpel-Fronius Gábor budapesti főpolgármester-helyettes felvetését, amely szerint Győrben is előválasztást kellene rendezni több ellenzéki jelölt között, hogy eldönthessék, ki indulna újra a Fidesz ellen, ha a lemondás után időközi polgármester-választást tartanának az északnyugati megyeszékhelyen.

Glázer hozzátette, az ellenzéki pártok együttműködése töretlen, és a hivatalos döntéshez természetesen egyeztetnie kell a teljes győri ellenzékkel, de ő a maga részéről előválasztáson akár közös jelöltként, akár pedig saját pártja, a Demokratikus Koalíció jelöltjeként is szívesen megmérettetné magát.

„Egy közös döntést kell hoznunk, de szerintem azért ez egy támogatható dolog. […] én az ellenzék közös jelöltjeként indultam itt el, nyilván úgy tudok elindulni újból közös jelöltként ha mindegyik párt engem támogat. Mi készen állunk, és magam is készen állok.”

– szögezte le Glázer.

Kerpel-Fronius szerint az előválasztást azért javasolta a győrieknek is, mert szerinte ez a legtisztább módszer arra, hogy a kampány valóban a politikai programokról folytatott vitáról szóljon, és hogy az ellenzéki választók ez alapján dönthessenek jelöltjükről.

Mint írta,

„mind Budapest, mind Ferencváros esetében győzni tudott az előválasztáson győztes, közös ellenzéki jelölt.

Borkai Zsolt lemondása után, itt a lehetőség, hogy Győr legyen a következő helyszín, ahol előválasztással dől el a közös ellenzéki jelölt személye!”

Korábban Kerpel-Fronius a Momentum jelöltjeként maga is elindult a budapesti, nyári főpolgármester-jelölti előválasztáson, annak több vitáján is részt vett. A fővárosban 68 ezren vettek részt az előválasztás utolsó körében, amelyet végül a főpolgármesteri kampányban is győzte Karácsony Gergely nyert meg június 26-án.

Címlapkép: Glázer Tímea, Facebook