Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lemondott Győr botrányairól elhíresült polgármestere, Borkai Zsolt

Ez a cikk több mint 4 éves.

Nyílt levélben mondott le Borkai Zsolt, Győr októberben újra megválasztott polgármestere. Borkai nevével az utóbbi időszakban korrupciós-, kábítószer- és szexbotránya miatt volt teli a sajtó, lemondását az önkormányzati választásokon aratott győzelme óta többen, többször követelték; a levelet a gyorplusz.hu közölte ma reggel.

A volt polgármester úgy tartja, karaktergyilkosság áldozata lett – reméli,

„hogy mindenki számára hamarosan kiderül, hogy a rágalmak egy kivétellel egy hamis blogon megjelenő hazug információk sokasága, amit a sajtó is ellenőrizetlenül átvett.”

-utalt itt az Ördög ügyvédje blog által, a választások előtt közölt leleplező blogposztra.

Hozzátette: lemondásának ahhoz is közve van, hogy az utóbbi időben miatta családja is gyűlölködések célpontjává vált.

Borkai emellett a levelében azt állítja: sportemberként sosem drogozott, és az utazáson, amelyen a botrányt kirobbantó felvételek készültek, saját költségen vett részt.

„Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget. Szeretem Győrt, ezért nem szeretném a személyemmel és velem történtekkel hátráltatni a város további fejlődését. Ezúton bejelentem, hogy a morális helyzetre való tekintettel az alakuló közgyűlés után péntek 16 órai határidővel polgármesteri tisztségemről lemondok. Kívánom, hogy a jövőben olyan ember vegye át a székemet, aki érdemes szeretett városunk vezetésére.”

Borkai Zsolt az őt ért kritikák után, nem sokkal megválasztása után kilépett a Fideszből, Győrt függetlenként vezette. Akkor azt mondta: a vele kapcsolatos történések nem kell, hogy morális hiányt okozznak a pártnak, ezért hagyja őket ott.

Frissítés, 12.20:

 

Glázer Tímea, a győri ellenzék volt polgármesterjelöltje ma délben a győri városháza előtt reagált Borkai Zsolt végül bekövetkező lemondására. Mint mondta, véleménye szerint még ez sem volt a fideszes városvezető részéről tisztességes lépés, hiszen

„Akkor lett volna tisztességes, ha még a kampányban visszalép, október 13-a előtt.”

Ehhez hozzátette,

„Az ellenállás folytatódik, a győri ellenzék tovább folytatja a harcot.”

A helyi DK tagja és az ellenzék volt, közös győri polgármesterjelöltje azt is elismételte, kifejezetten kifogásolja azt a módot, ahogyan Borkai és a Fidesz a teljes kampány alatt és azóta is kezelte ezt az ügyet:

 „A győri polgármester a gyáva, papírból felmondott elnézéskérésen kívül hetek óta nem mert a győriek szemébe nézni és azt mondani, hogy bocsánat. Borkai ma reggeli nyílt levele azonban új helyzetet teremtett. Végre megértette, amit rajta kívül már mindenki tudott Győrben, hogy nem lehet a város polgármestere. […] Végre lemondott, és lemondása jó a városnak. […] viszont Borkai Zsolt sajnos még a lemondásával is tisztességtelenül járt el.”

-hangsúlyozta

A sajtótájékoztatót a Mérce élőben is közvetítette Győrből:

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba