Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Borkai, takarodj” – a botrányairól elhíresült, újraválasztott polgármester ellen tüntettek Győrben

Ez a cikk több mint 4 éves.

Újabb tüntetést szerveztek Győr drog- és szex- és főképp korrupiós botrányáról elhíresült polgármestere, Borkai Zsolt ellen, „Viszlát Borkai!” címmel  – a demonstráción aláírást is gyűjtöttek, valamint egy ajándékbőrönddel is készültek, hogy a politikusnak legyen mibe csomagolnia, ha lemond.

Az első felszólaló Jenei Ferenc, az LMP győri elnöke volt, aki közölte: neki most lenne ennél jobb dolga, környezetvédőként a klímaválsággal kellene foglalakoznia, de ehelyett politikai válsággal foglalkozik. Borkait fagyilkosnak és politikai hullának nevezte, majd hozzátette: ha az emberek nem a kamujelölteknek adják szavazataikat, már rég leváltották volna a fidesz jelöltjét. Arra bátorította az egybegyűlteket, hogy minden pénteken gyűljenek össze a városháza előtt és tiltakozzanak csendesen – és hozzanak magukkal bőröndöket is.

Borkai Zsolt ajándékbőröndje. Fotó: Mérce

Ezután Hegyi Szabolcs, a  Momentum képviselője következett, aki elmondta: felháborítónak tartja, hogy Borkainak eszében sincsen lemondania azután, amit egy jachton, lopott pénzből művelt. Hegyi szerint a politikus hiába lépett ki a Fideszből (Borkai ugyanis a héten otthagyta a pártot, függetlenként tervezi vezetni a várost), továbbra is annak bábja fog maradni; úgy, ahogyan Győr továbbra is „a NER kifizetőhelye és játszótere” lesz.

Hegyi szerint el kell érni, hogy új választásokat írjanak ki, valamint a közgyűlés feloszlatását sürgeti.

Szendrő-Németh Tamás szombathelyi ügyvéd saját városának tapasztalatairól beszélt: ő ott már megtapasztalta, hogy a Fidesz szerint ellenzékinek lenni hazaárulás, majd miközben arról beszélt, hogy „Borkai nem csak a fiatal lányokat, hanem Győrt is prostituálja”, elment a hang – de szerencsére előkerült egy megafon, így rövid szünet után folytatódhattak a beszédek.

Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke is felszólalt, a gyerekeiről emlékezett meg, azt mondta, nem szeretné, hogy olyan országban nőjenek fel, ahol olyanok politizálnak, akik szerint mindenki annyit ér, amennyit keres – valamint hogy ezt a fajta politizálást az Audi munkásainak befizetett adójából csinálják. Ekkorra már felerősödtek a „Borkai, takarodj!” skandálások.

Pollreisz Balázs MSZP-s politikus főképp azokat a csalódott fideszes szavazókat köszöntötte nagy szeretettel az összegyűltek soraiban, akik most, Borkai nyomán döbbentek rá, milyen is a NER.

Tüntetők a győri városháza előtt. Fotó: Mérce

Az utolsó felszólaló Glázer Tímea, volt ellenzéki polgármesterjelölt, aki azt mondta: be fogják bizonyítani, hogy a város nem olyan, mint Borkai maga.

„Nem ezt gondoljuk a hűségről, tisztességről, családról, akár kocsmába járunk, akár tempolomba”

-határolódott el Glázer.

Azt mondta, innen lesz szép felállni – most viszont vagy beletörődnek ebbe, vagy bebizonyítják a világnak, hogy Győr ennél többet ér.

„Kitesszük Magyarország legismertebb férfihátsóját a polgármesteri székből – ugyanis nem odavaló!”

-ígérte.

A Mérce élőben is bejelentkezett a tüntetés helyszínéről, a videó itt nézhető vissza:

Címlapkép: Tüntetés Borkai Zsolt ellen Győrben. Fotó: Mérce